di january.....membuka kata

Alhamdulillah...
untuk permulaan January yang baik-baik yang indah-indah menjadi memori.
kisah anak yang ber3 dengan persekolahan, yang sekolah pagi yang sekolah petang...syukur dipermudahkan Nya,
hari-hari pertama persekolahan...untuk kakak Iris ke tahun1 juga Aqil di tadika sangat lancar dan tenang untuk aku harungi sendirian di perantauan.
Pastinya dengan iringan doa sang suami yang nun berkelana di Teluk Siam...
awal January pantai Timur negara dikejutkan dengan ribut tropika Pabuk..si ayah yang kebetulan tengah on job di Thailand sangat terkesan, semua pelantar minyak diorang shutdown dan pekerjanya awal-awal sudah dihantar ke darat.
kapal-kapalnya yang sedang bekerja di platform yang mana si ayah salah seorang kat dalam kapal tu ditarik kapal tunda naik ke utara...hampir 3 hari 3 malam ditunda akhirnya kapal-kapal anchor sekitar sebuah pulau peranginan di Thailand nun bersempadan Cambodia..Pulau Ko Kut kalau tak salah di ingatan, sila lah Google untuk melihat keindahan pulaunya.
Alhamdulillah di sana baik cuacanya, terima kasih ya Allah merezekikan ketenangan hati buat sang isteri di sini, senang hati menguruskan persekolahan anak3.
ribut berlalu..semua kapal ditunda kembali ke lokasi kerja, si ayah dapat sambung siapkan kerja,...begitu begini 2 minggu persekolahan tak terasa begitu cepat berlalu..
Alhamdulillah jumaat nan indah menjelang hujung minggu kedua di tahun baru, si ayah 🚁 kembali ke pangkuan anak isteri yang ditinggalkan sedari tahun lepas tauuu..
di pagi Hari anniversary ke-11 si ayah pergi...💕
Pastinya hujung minggu kedua di tahun 2019 sangat bermakna buat kami😍
Masuk minggu ketiga persekolahan,...
dan dan tu si mama mencutikan diri part 'driver'.. tenang-tenang di rumah baru teringat ada blog untuk dicoret kenangan,....moga-moga menyusul entry-entry manis di january lepas ni😘

pulau dan kapal tunda....

Comments

  1. kejap je dh 2 minggu persekolahan kan kak... tak terasa cpt btl masa berlalu...

    mmg risau la masa ada ribut tu, nengok video yg di antar terasa ke ngerian nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..tak terkata kerisauannya masa tengok video ribut di pelantar minyak Petronas Tengganu hari tu, syukur tak jadi apa2

      Delete
  2. Alhamdulillah, kita doa yg baik2 saja.

    ReplyDelete

Post a Comment

sudi-sudikan... :)