Disember 2018 menutup cerita...

sehari dua lagi...disember akan meninggalkan kita😌
macam tak lengkap pulak rasanya notaharianmama ni...kalau takde gambar roses hujung-hujung tahun gini..ecehhh!
bunga betul puas dah tengok hari-hari lama dok kampung disember tahun ni..tapi tak terambik pulak gambarnya..
ishh, betul la orang kata masa ada depan mata tak dihargai, bila tiada baru dicari
jadilah ada gambar sepinggan cekodok dalam pinggan hadiah sabun mak aku ni😂
gini la bila ber'anniversary dengan anak3, cekodok lagi laku compare carrot cake feveret mama depa
   
kalau disember tahun lepas...gambar coklat dan roses, tahun ni cekodok dalam pinggan bunga rose💝

aku pun dah sampai kedai eco tauuu...kesian dok shah alam tak jumpa kedai eco😅
eco pertama kami singgah lepas en.suami google kat area masjid di bandar Tapah...memang seronoklah cuci mata situ bukan kedai eco je ada...tapi sederet kedai kiri kanan jalan berkaitan home decor dengan mr.diy nya...home apa ntah kedai jual-jual artificial flowers yang kedai wangi-wangi tu, kedai jual pinggan mangkuk berbunga2 periuk kuali macam-macam lagilah pendekata memang setuju sangatlah anytime suami nak belok singgah solat masjid Tapah lagi...tak payah nak umpan cameron bagai...no hal tak naik cameron pun😆
kali ke-2 masuk kedai eco nun di kola perlis...tisu dapur dia aku wajib beli...ada beli alas meja tapi tu lah, aku bahaya membeli bulan2 disember gini lahhh, mesti terbeli yang ada roses, masalahnya januari nanti tak minat dah roses2 ni😇

Alhamdulilah dah selamat balik ke Shah Alam, shah alam banyak tempat bersalji tauuu

ramai parents merungut..jenuh nak bayar upah jahit lencana...try la test mesin jahit beli di lazada yang dok bertukun dalam lemari tu,..ishh! tak cun jahit lencana guna mesin, jahit tangan lagi beseni😅

buku si abang untuk ke tahun5, dah nak sama panjang dengan meja..belum masuk buku aktiviti&rujukan..baca jangan tak baca😀...persiapan lain ala kadar tambah2 mana yang perlu

yuran kafa melonjak la tahun ni..selamat ber UPKK...bersemangat balut buku dapat buku teks baru😍

buku sekolah&buku kafa si kakak yang bakal melangkah ke tahun1...macam kena beli meja tulis baru jerrr ni

kakak yang sekejap nak kasut hitam sekejap nak kasut putih...hitam putih kehidupan...kasut hitam stokin hitam kasut putih stokin putih, INGAT!😀
SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH
 ....tambah gambar 31 disember
balcony bau kedai...😉
serasi-serasikan diri dengan alas munge-munge rose..feeling lace lace gituuu😅
terjumpa lagi sebijik menyorok diam-diam dalam petiais...segar bugar lagi rasanya even dah sebulan beli kat MAHA 2018
alhamdulillah...syukur atas semua kebahagiaan ini...terima kasih.

Comments

  1. 1. nak tanya apesal cekodok tu nampak sedap? hahha
    2. seronok tengok persiapan sekolah anak-anak orang ...
    3. favorite tu buah delima :)

    ReplyDelete

Post a Comment

sudi-sudikan... :)