isnin pertama cuti sekolah...

....kami ke sekolah,
hari pendaftaran dan orientasi untuk kakak Iris yang bakal memulakan persekolahan Tahun 1 
pada 2019 nanti. 
biasalah hari pendaftaran...daftar..bayar-bayar...dengar taklimat guru besar dan guru-guru kanan... 
ambil buku teks  pastu bolehlah balik...comel tengok keciktomei lengkap berseragam sekolah.
untuk kakak Iris, persalinan persekolahan belum dibeli...
kakak ku pakaikan t.shirt putih dan treksuit yang baru sekali dipakai masa buat persembahan Hari Tadika anjuran Smart Selangor kat SACC baru-baru ni...tudung putih pun lama punya.
Kasut putih dan stokin abang punya😅
..kasut lama si abang tahun1 dulu yang kakak berkenan sangat tu...sekarang dah elok muat kaki kakak
dengan kasut tu la kakak belajar basuh kasut dan bubuh kapur kasut...
adalah sekali dua mama tak perasan terlepas juga disarungnya ke tadika...haihh! kalau dah perempuan tu kannn..hari-hari kasut/selipar lain-lain tau nak ke tadika tu.
Hari ni mama izinkan untuk sarung ke sekolah😊
cadangnya nak beli kasut sekolah hitam je untuk kakak pun, kasut hitam pun boleh kapur juga kan tapi kapur hitam lah...
macam abang, sebulan sekali je bercuci kasut hitamnya tu tapi kapur tiap minggu😉 pastu sembur febreze...sekarang dah pandai wangi-wangi...kasut pun nak spray dashing😇
eh, panjang betul cerita kasutnya pun.
walaupun dah diberitahu tak ada lagi ujian untuk menentukan kelas tapi tetap disuruh bawa alatulis dan pensel warna..ye la, alang-alang anak tengah excited nak galas beg baru ke sekolah.
ada jugalah benda nak diisi dalam begnya.
Beg kakak alhamdulilah dapat hadiah masa hari konvo tadika dia hari tu.
okey jugalah begnya...okeylah mama tolong bila dia minta nak gantung keychain anak patung bergaun kembang tu bawa ke sekolah...nanti kalau cikgu tegur tak boleh bawa anak patung ke sekolah baru kita buka😅
pensel baru dua batang abang bagi...sebab pensel tu kaler pink..lepas tu pensel warna paksu belikan atau kata mudahnya..kakak pau paksu masa paksu datang Shah Alam hari tu😂
terima kasih paksu.
apani apani😅...bila nak pergi shopping persiapan sekolah kakak..tadi sebelum balik cikgu dah pesan suruh ajak mama pergi beli barang-barang sekolah kakak tau.
okey!..tunggu ayah👌 

Alhamdulillah selesai di sekolah kebangsaan terus ke sekolah agama untuk KAFA pula..
alhamdulillah ada lagi borangnya, dupdapdupdap jugaklah masa membawang dengan parents kat sekolah tadi...kena isi dan hantar cepat, lambat-lambat penuh kelasnya aku juga yang susah nanti.


Comments

  1. alahai comeinya dia.... comei jgk keychain primcess tu....
    harapnya seronok n dpt kawan la, mudah nnti time dh mula sekolah... takde lah dia sorang2 kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..moga pandai la cari kawan baru nanti, takde rezeki sekelas dengan kawan setadika

      Delete
  2. Sekarang ni orientasi cepat betul sekolah buatkan dulu dulu dah dekat nak naik sekolah .....

    Bagus kakak Iris tak nangis...

    ReplyDelete

Post a Comment

sudi-sudikan... :)