KFC dan gagak hitam

penangan minum teh tarik mamak's before maghrib tadi....
ber update blog aku malam ni👍😀
yeay! en.suami balik berhujung minggu dengan anak isteri...laju-laju tunaikan hasrat anak-anak nak bentang tikar makan kfc...boring dah mama asyik bawa makan dalam restoren manjanggg.
actually, mama is seram muncul tetamu tak diundang jer..nak picnic2 ni.
eh!betul lahhh, kfc bertukar jadi super sedap super berselera super bucket berbaloiii bila bentang tikar makan di tepian tasik...gittewww😎
sengaja pilih lokasi yang tak meriah sangat, ada playground seketul...area sirim sana.
ada la 2-3 keluarga picnic situ, 
idaklah ada mata-mata anak kecil yang dok perati aku makan kfc...
cuma ada mata-mata gagak hitam yang sekor demi sekor datang berkumpul dok perati kami makan dengan penuh kesabaran menanti dan terus menanti😅
heran sket awat la gagak2 tu pakat berkumpul tengok kami saja, pi la tenung yang lagi 2 keluarga sana tu sama.., depa pun ada kotak kfc jugak apa?
tapi bagus jugalah gagak2 tu...respek orang nak makan, <> 2meter juga jarak diorang dengan tikar kami...tapi sekor2 muka sedih kemain😆
anak2 sebok dah memasing nak berkongsi kfc dengan gagak2 tu tapi aku larang
dah siap makan en.suami start dulu lontar sisa2 tulang tu...masing2 bila dapat seketul terus terbang bawa pi makan jauh entah kat mana.
lama sket ada la 2-3 ekor yang datang balik,...dengan style tersendiri macam buat show pendaratan pula aku tengok...ke terbang berirama gitu..haha, sorry la food dah habis. 

lebih tenang lebih nyaman di sini
biar jauh sket dari tasik yang macam2 ada dalam tu😁
pose bersama si gagak hitam

You Might Also Like

4 comments

  1. Gagak pun suka kfc.
    Kucing2 WP pun suka kfc.

    ReplyDelete
  2. Tak pernah piknik cenggini.... dulu masa anak kecik pun tak pernah. Kami piknik dlm mall je Sue hihi...

    Kiranya berkongsi rezeki dgn sang gagaklah ni ye.
    Gagak ni tengok je mcm baik, tp dia ni pencuri tau Sue. Habis hanger besi kat rumah tu dia bawak terbang

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook