February 10, 2017

jalan-jalan naik MRT

cerita hujung-hujung tahun lepas,
masa "jom naik MRT" mula dilancarkan, "jom naik MRT" percuma selama sebulan untuk fasa pertama MRT laluan Sg. Buloh ---> Semantan.
Beria kami pi naik MRT...tahu kami nak ke mana?...nak pi makan sate nun kat Kajang...hahaha.
rupanya MRT baru fasa percubaan, jalan sampai Semantan saja😀
Kami parking kat stesyen "kwasa Sentral", stesyen ke-5 kalau dari Sg.Buloh,
selang dua stesyen..dah sampai "Mutiara Damansara"...ehem, pergi IKEA jom...tapi jangan nak membeli sangatlah, kita naik MRT ok😅
memang menapak betullah bila jalan-jalan naik MRT ni, pakai la kasut yang selesa,
praktis2! gini la kalau mahu travel negara orang, naik turun mrt sana sini.


5 comments:

  1. Hehehe...yg fasa ke dua siap bulan 7 tahun ni...

    ReplyDelete
  2. wah bestla dah cuba....tak sempat bawa anak naik mrt, lrt, monorail dan ets lagi...

    ReplyDelete
  3. waa bestnya dah dapat merasa naik mrt, saya tak sempat lagi nak merasa naik mrt ni...

    ReplyDelete
  4. seronok.
    aida lom lg sempat naik KL.
    nak juga test mrt :)

    ReplyDelete
  5. Teringin jugak nak naik MRT tapi sampai sudah belum dapat Sue.... Entah bilalah gamaknya
    Hihi...yelah jangan sampai tersoping kat IKEA pulak. Kang ada pulak yg kena marah dengan EN suami ni...

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)