January 25, 2017

naik feri ke Pulau Pinang

vrommm sana...vroommm sini💨
january hampir ke penghujungnya...paling tak tahan, esok sekolah dah start cuti CNY..6hari tau,
ke mana kita?
check weather...seperti dijangka, mendung sejuk ginilah selama cuti cny ni...
hmmm..apalah sangat pun kalau nak dibandingkan sedara kita yang ditimpa musibah banjir di sana
apapun semoga kita semua sentiasa dalam rahmat dan perlindunganNYA, aminnn.

err...ada ke yang plan nak ke Penang?
double triple sesak lah Penang bila anak cucu balik beraya...time cny gini😄
apa pun Penang tetap best!...semua suka nak pi Penang?..knape agaknya ye???

jom layan gambaq pi naik feri Pulau Pinang masa cuti sekolah hujung tahun tu hari..dulu.

tips berjalan #1-dalam kereta semestinya sarat dengan bekal makanan, nasi lemak bungkus pun ada...😋
tengah q nak naik feri...jangan nak keluar2 dari kereta..lapar? tu sebab kena standby makanan
dah masuk dalam feri, baru boleh keluar dari kereta ambik angin..hati-hati,sila jaga anak3 memasing
indahnya Penang, jom naik feri selagi ada hayatnya
pose dengan feri di atas feri...
dah boleh masuk ke kereta, dah hampir sampai kita
yok mampirrr😊...snap jangan tak snap!
yeahhh!welcome to Penang Island😎

2 comments:

  1. Pernah pergi Penang tapi dah 3 -4 tahun lepas rasanya Sue. Kadang tu teringin nak pergi tapi bila mengenangkan jem terus jadi terencat hihi...

    ReplyDelete
  2. ari tu aida gi penang, konon nak merasa naik feri.
    tapi tu la. musim hujan. kami gi balik naik jambatan jer.
    risau plak naik feri time laut bergelora :) ha ha ha

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)