January 13, 2017

meriahnya "Pantai Merdeka"...silalah percaya

memandangkan rumah kakak sepupu yang berkenduri tu berposkod Kota Kuala Muda...
lajulah kami adik beradik menjejaki pantai Merdeka yang juga berposkod Kota Kuala Muda...
rupa-rupanya...perghhh!
patutlah pantai Merdeka jarang-jarang sekali disebut-sebut, boleh tahan berkematu nak sampai ke pantainya dari bandaraya Sg.Petani tu...memang tak ingat langsung jalannya..bergantung ke gps semata.
Bila last aku ke pantai Merdeka ya?...rombongan asrama masa form berapa ntah?
eh?
meriah kemain Pantai Merdeka...jangan tak percaya?
paling sesak kat food court, kat lorong gerai-gerai jual makanan...playground, dan parking😨
just mencelah beli kopok lekor bawa pi makan atas tembok tepi laut tu.. hari sabtu...mungkin?

pose 1st time ke pantaiMerdeka
saya dah sampai pantai Merdeka
boleh naik bot untuk ke Tg.dawai di seberang sana, tapi kat kenduri dah kena warning jangan nak naik2 bot kat situ😁

ramai jer yang bermandi-manda di hujng sana..eh..ehh..gunung jerai  melambai-lambai😀
jauh juga jeti sebelah pantai Merdeka..nun hujung sana nampak macam botnya.
sunset di sebalik bukit bukau
tak puas memanjat playground adik kita ni...dah kena ajak balik
abanglong yang tengah sangat berminat dengan layang-layang la pulak...
ehhh!apsal gambar mama takde langsung?...esok-esok kena edit balik nih 😜

2 comments:

  1. Wahh meriahnyaa...dan nampak bersih je...bolehlah jd next destination utk plan bercuti :)

    ReplyDelete
  2. ada lagu kan utk pantai merdeka and tg dawai :) hi hi

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)