our first trip to IKEA cheras

GPS: 3.134345, 101.719904
gitu...first time la katakan ':)
lama terperap dok memusing pi mai pi mai dalam shah alam ni je la mampu pon..haha,
sesekali kita lajak keluar daerah jom?
saja nak pi yang jauh la bila suami dok ada ni, sesekali bersesak kat Jalan Pasar nun ok la dari yang dekat tu Mutiara Damansara, shortcut kot Kota Damansara tu takmo...tak tenteram hidup jammed lama-lama bawah construction MRT...takuittt oit!..err, dah hampir siap harapnya.
senanghati sket aku ke IKEA Mutiara Damansara lepas ni.
eh???
ye :)...walaupun IKEA cheras sana lagi besar lagi senang dapat parking lagi menarik lagi banyak stok semua ada...tapi ntah ler, mungkin persekitaran mungkin behavior orang kat situ buat aku lagi best ke Mutiara Damansara sini.
orang sana, pinggan mangkuk sendiri punya pon tak reti nak tolong clearkan lepas makan, main tinggal je..ish..ishh!
tapi dah namanya ke ikea tak mungkinlah balik dengan tangan kosong, ikea-ikea?...anak pokok kari dia pon aku berkenan..haha!
aku sekarang dok minat ke gantungan pot ayaman tali tu yang try tengok-tengok kat ikea ada la seketul dua tapi tak menarik pulak kat mata aku...takpe, pelan-pelan cari bukan keperluan ponnn :D

apa-apa pon abanglong laju-laju usung "SNILLE"rm69 kat belakang tu, diidam sedari tahun lepas lagi :)
rajin-rajin kemas meja lepas makan, k :) P.I.E.C.E!

You Might Also Like

5 comments

  1. Environment kat cheras memang kurang sikit dengan perangai orangnya. Masa Reen ke IKEA Cheras, pelik juga tengok ada tukang bersih..

    Sebab seigt Reen, kat Damansara xde.. Mungkin sebab tak pernah nampak? Rupanya.. Lepas rasa sendiri pengalaman makan kat IKEA Cheras, baru lah tahu kenapa mereka sediakan pekerja untuk bersihkan table..

    ReplyDelete
  2. lela belum pernah pergi lagi. teringin sangat nak makan meatball dia.

    ReplyDelete
  3. saya lom pernah sampai situ.
    lepas baca ni nak gi lah.

    senang2 lawatlah sini.
    http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Jarang sangat gi Ikea le weyh....Tapi kalau dapat pergi mmg hati girang sungguhlah hihi....Tak membeli dapat cuci mata pun dah ok sangat tau... meatball dia pun mak dah try....Tak ingatlah pulak kemas ke dak lepas tu hihi

    ReplyDelete
  5. Teringin sangat nak pegi IKEA mana2 lokasi pun takpa...insyaAllah suatu hari nti.. jauh sgt sy duk ni, terperuk... hehe..

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook