apa saja untukmu 'mama'

berlalu sudah paper PSV tengahari tadi
paper yang anak aku paling buat tak tahu merangkap paper yang paling mak dia excited
dari minggu lepas lagi cikgu dah edar soalan untuk balik buat persediaan tapi biasalah kalau dah nama paper paling buat tak tahu tu, kan..uhukk..sedih sang emak
nasib lah ada parents yang snap&share kat group whatsapp...berhari juga sang emak ambik masa teliti pikir soalan mana yang serasi sesuai dengan 'abanglong' tu
tapi buat senyap dulu tunggu kalau-kalau abanglong bersuara..and YES!..malam tadi, malam tadi okey!...baru nak tanya mamanya dia nak lukis apa esok untuk PSV?

selongkar laci sayur lah nampaknya
pandai pula nak minta prektis dulu...practice make perfect!
haha...bertabahlah anak mama suruh cop corak bunga, darjah 2 baru...bunga pun bungalahhh mama
so, dah ajar sapu kaler, cop semua...nak terang takmo pudar-pudar
sketch jugalah bagi clue sket cemana nak cop susun atur daun dan rose merah mama tu semualah bagi jadi corak cun bak sekeping kertas pembalut hadiah...
hasilnya...balik sekolah tadi dengan gembiranya bagitau mama..."cikgu yang jaga masa periksa PSV tadi tu puji...cantikkk Luqman buat :D"
alhamdulillah...moga dapat A'.. :)

You Might Also Like

1 comments

  1. Teringat masa dania kecik..mmg mama yg bertungkus lumus ajar buatkan sayur2 tu semua...seronok bila anak2 ada aktiviti..terus sampai sekarang dia suka aktiviti melukis

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook