kenduri @ bandarPuteriJaya

hujan sejuk membilas pagi...moga beransurlah jerebu yang dah dua tiga hari kita dok sedut tu
sejuk dingin hujan-hujan gini hilang mood nak keluar berjalan kaki pagi ni, pi beli nasi lemak kat hujung simpang jer ponnn...mai la kita tulis-tulis sini sambil goreng cempedak..hiks
...weekend lepas balik makan kenduri kat majlis sambut menantu di sungai Petani, cousin kawen.
anaknya paklang aku si polis pencen, cousin aku tu kapten kapalkah, sanding lengkap uniform kapten kapal bagai, "mak orang kepoci gi kenduri",.hiks...tapi memang jarang ada jarang sangat jumpa cousin sorang ni, masa arwah ayah aku meninggal hari tu dia datang..rupanya dah tukar kerja..kat pelantar je sejak dah kawen ni..kerap sket boleh balik rumahkan ':)
Paklang kenduri pacak khemah depan rumah ja..senanglah sedara mara mai jauh-jauh boleh suruh masuk berehat dalam rumah....jangan dok kepoci masuk cari bilik pengantin sudahlah ':)
Aku failed lagi dengan jalan-jalan kat SP even aku ada ramai pak menakan berumahtangga merata taman kat SP tu, singgah  amanjaya mall, menyorok la konon sebab terpaksa skip singgah rumah pak-pak menakan yang ada... sambil tunggu mak sampai dari kampung.
Lepas peluk cium mak dan dibekalkan seguni buah cempedak :D..................cempedak goreng aku dah garing dalam kuali oitsss :D :D :D

..........bersambung :)
selpie dengan spek sengetbanget sekeping...yang sengetbanget ni juga paling syok pakai sebab dia tak kacau tudung, tips utama kena ambik kira tu masa nak pilih frame spek...INGAT!
mereka-mereka orang laut...+pengantin kat bunting belakang tuuu :D
geng kepoci :D
1st time pi amanjaya mall :)

You Might Also Like

2 comments

  1. Pengantinnya mana Sue? Pergi kenduri kawen tak dak gambaq pengantin macam tak syoklah pulak hihi....
    Yelah biar pun senget benget yg penting serasi ngan muka kita nohhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi.. kena skodeng fb pengantin la gitu, pinjam sekeping buh sini, kan :)

      Delete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook