makan tengahari di Pulau Pinang

Trip hari pertama jalan-jalan cuti sekolah ke utara minggu lepas kami pilih untuk singgah makan tengahari di Pulau Pinang. Nak makan kat mana? 
......tau dah kalau Line Clear ke Nasi kandaq beratoq ka awai-awai abanglong reject ':)
Masa pusing-pusing cari parking kat lorong-lorong belakang restoran kapitan tu dapatlah tengok macam-macam tarikannya, muda mudi cantik bergaya berjalan-jalan ada yang berbasikal, deretan kiosk jual barang seni-seni warisan, orang makan ais kepal.. rombongan budak sekolah berderet melintas jalan.. eh macam-macam lah tapi aku pilih meronda sambil tengok-tengok dari dalam kereta saja lah, panaihh uitss.. 
alhamdulillah tiba-tiba ada satu parking kosong untuk kami. Ada rezeki abanglong nak makan World class naan cheese & claypot bryani, 5 bintang kata abanglong :) 

You Might Also Like

4 comments

  1. bestnye pi coti2 pulau pinang...akak pon suka pi sana dik...byk tempat makan best2 kan...terpaling best dah tentu2 la jeruk pak Ali...orang semput cam hakak pon bole makan hokey....teruja terus...kikiki

    ReplyDelete
  2. Ada lagi org jual ais kepal di sana?
    Kakak tak pernah jumpa tau..
    Penang memang terkenal dgn restoran yg banyak kan..

    ReplyDelete
  3. Pernah gi Line Clear tu....entah apa yg di mandrem agaknya, walaupun tak berapa nak hgenik tp sedap Sue hihi

    ReplyDelete
  4. Pernah gi Line Clear tu....entah apa yg di mandrem agaknya, walaupun tak berapa nak hgenik tp sedap Sue hihi

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook