minggu lepas


seminggu tak menulis.. 
cuti sat my abe sado dedar merengek nak baring berpeluk ngan mama jerr :D
demam dah ok.. naik pula bintik-bintik halus.. laju maknya ke klinik check darah sebab nampak macam bukan campak.. alhamdulillah result darah semua normal jadi jom jalani kehidupan secara normal kembali :) 
tinggal satu ke dua kali je lagi hujung minggu sebelum kita melangkah ke bulan Ramadhan...sempat lagi nak keluar cari beli apa yang rasa belum cukup tu ':D
Weekend yang orang pakat puasa nisfu Syaaban tu aku keluar juga sebab tiba-tiba abang long minta hadiah nak bagi cikgu, nak pilih sendiri pulak tu. Pi yang dekat-dekat sudah, pintas kut jalan belakang sampai juga ke 'setia City mall'... ada Kaison situ tapi tak semeriah kat Paradigm laa...tak banyak barang merapu.. hihi
Nak cari sampai 10hadiah tu pun lepas aku keluarkan nama beberapa cikgu dari list si abanglong.. maaf cikgu ':)
Dah round shopping baju baru sket, lapar dan makan tu wajiblah kalau ke shopping mall tu kan.. menghormati si ayah yang kena belanja orang tak puasa, orang tak puasa pilih untuk makan kat "Food Channel" cukuplah... tapi kalau dah puasa tu kannn.. tengok bihun sup Ani Sup Utara berasap-asap pula supnya dah cukup buat yang berpuasa tertelan air liur..hiks dugaann :D.. 
besarrr pahala puasa nisfu Syaaban tu... balik petangnya masaklah juadah dan lauk berbuka untuk si dia.. kot dapat tempias sket-sket.. aminnn.
Weekdays masak simple sambil melayan rengek si kecik.. special sket la untuk lunch sebab petangnya abanglong periksa kat KAFA.. ada sekali tu lunch meatball cheese je tapi kenyang sampai petang ':D
dalam si kecil merengek dan juga curi masa memalam bungkus hadiah untuk cikgu..jumaat last sebelum cuti semalam tu baru sekolah abanglong buat sambutan hari guru..memang betul-betul bungkus tahun ni tak terpikir nak kreatif kot mana dah. Abanglong dapat no. 1 lagi tahun ni, periksa yang minggu lepas tu .. alhamdulillah, haruslah bagi hadiah ke cikgu"😅 

kaison- setia city mall
punah impian si mama nak bagi baldi comei isi gula-gula ke cikgu..hiks
mereka yang tidak berpuasa di hari 'nisfu Syaaban, especially yang maknya tu laaa, nak tunggu bila lagi? ':D
menu berbuka mabeles ditunggu-tunggu anak-anak
cucur udang tapi pastikan udang tidak ditemui ya ':D
meatball cheese
Terima kasih cikgu...

You Might Also Like

3 comments

  1. Mcm sedap je cucur udang cicah kuah kacang (kot), huhu..

    ReplyDelete
  2. Begitulah bila dah jadi mak-mak ni semua kena fikir dan urus yg terbaik
    Yg puasa, yg tak puasa, utk cikgu pada anak-anak, semua-semualah..

    ReplyDelete
  3. salam singgah Sue
    sedapnya nampak makanan yg lazat tu meatball cheese menawan kalbu
    cucur udang cicah kuah kacang yg menggoda

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook