May 14, 2016

meatball bukan, shepherd pie pun bukan...

Now.. apa tu "meatball cheese baked" tengah IN kan, 
ecehh, terlebih makan cheese ya ampun, abih bahasa pun udah digaul cheese haa.. hehe, tu lah, kerap pulak meatball tu dok berlintas hormat bila scroll Facebook, sekali kat aku nye blog reading list pon ada gambarnya lalu.. hamboiii nak suruh aku keluar beli daging kisar la tu ':) 
Aku plan nak try resepi kakMel garamgula tu so aku beli la prego "cheese&herbs" dan Mozarella on the way balik dari Giza tadi. Sampai rumah baru teringat tak beli cendawan. Jadi aku just guna prego cendawan yang sedia ada dalam fridge. Bila dah start adjust bahan mulalah nak adjust itu ini pula.. plus kakMel tak ajar cemana nak buat meatball rebus pon.. haha..malas taknak cakap ye ;)
Aku campur terus daging kisar tu dalam tumisan macam masak sos pasta, yang lain masih ikut step resepi kakMel macam lenyek kentang pastu lapis atas bawah. Dah ala-ala "Shepherd pie" pon ada gaya dah tu tapi atas sekali harus tabur Mozarella laa lalalala :)
Dah siap bakar,letak atas meja suami tanya tak tau nak bagi tau apa nama apa hidangannya.. meatball sah-sah la bukan, Shepherd pie ponnnn bukan :) 
kemeriahan "Giza" di hujung minggu
kerusi meja yang sangat IN trend tu...kelihatan menggoda di situ
stop kejap main slide
carbonara simpan tepi, habiskan cendawan ni dulu, ...okay! jawab si mozarella :)
"kuih apa ni mama, kata buat pizza" :D...hairan si abanglong, pastu makan bertambah :)
Alhamdulillah, burppp! yang hujung-hujung ni share dengan sidia untuk habiskan...sayangggg :)
sekianlah dulu, kita sudahi dengan secangkir teh lemon, kasi cuci calat lemak daging cheese bagai tu.

5 comments:

  1. alolooo...sowi ar akak takde bagitau ek...kikiki...sonang sangat dik buat meatball sendiri...meh akak bagiatau...memula amik daging kisar..masukkan sikit blackpaper,garam dan lada sulah...gaul2 kasi rata...pastu bulat2 kan dan bako je dalam 15-20 minit camtu...tapi yg cam versi ko buat ni nampak sodap gak benonye...lain kali kalau akak malas buat meatball bleh tiru cam ko ni je..hehehe

    ReplyDelete
  2. Waah...! dah buat dah pun. Ini yg kakak jeles ni:)
    Kalau tak kenyang memanglah tak patut hihi..

    ReplyDelete
  3. Kalau dah bukan meatball tu namanya Shepperd Pielah tu Sue hihi..... Mak pun teringin nak buat jugak tu... Semua pun dah beli. Tunggu rajin sampai jer hihi
    Tapi tak kuasalah nak menggentel macam Kak Mel.... mak beli siap jer meatball tu hihi

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)