exam & durian

3hari si abang long exam pertengahan tahun 3hari juga si mamanya tak berupdate blog... sebok mengulangkaji ke  mama?.. .hihi yo la tu.. anak beranak dok tercongok depan tv..terkekih-kekih layan makCun, sat makCun tumbang lembu sat makCun berBollywood sakan sedar-sedar si abanglong dah ke bintang ke bulan.. pasrah ja la exam matematik semalam tu nampaknya...petang tadi gurau-gurau tanya sket pasal kertas matematik..."matematik senang sangat soalannya" kata abanglong.
ooo..ya ka, sambung tengok makCun la kita malam nanti..hihi
Untuk esok kita pasang semangat balik, abanglong ni kena maknya bersemangat baru dia pun nak datang semangat, kalau maknya buat dekkk je alamatnya "tak penting la tu".. iskh.. iskh.. 
esok hari ke-4 Visual ke apa alaa pendidikanSeni la zaman maknya dulu kata.. hamboiii siap dapat soalan seminggu awal suruh praktis kat rumah, tapi esok dah nak exam malam ni baru terkial-kial maknya nak pilih soalan mana paling senang anak aku nak lukis esok ni:D
Redho pi lah dulu, anak kecik lagi mak jadi PA anak.. pelan-pelan kita pikir strategi ajar anak berdiri atas kaki sendiri.. 
akak ke adik yang anak-anak dah besar panjang dah lalui pengalaman tu jom la share-share ilmu keibubapaan yang mana nak guna pakai ni? 
durian belum musim lagi ni...harga tak hengat
ada la tercakap ke suami...sedapnya laa durian time-time hujan sejuk dah sekarang datang la teringin tu, kan..sekali suami belikan alhamdulillah, ada rezeki rasa durian mahal di hari ibu tahun ni.
ish..haipp! kecik-kecik dulu ustaz ajar  kalau ada durian tapi takmo bagi jiran pastikan jangan sampai jiran bau...sekali bau dah simpan, gigih pulak tangkap gambar durian tu bagi jiran tengok..:D haihhh! 
rasa-rasa jiran aku ada baca blog aku ke tak ye?..korang takpe..jiran jer tak boleh tengok..hihihi***sila jangan ikut ajaran tak betul ni!

iskh..iskh..buh gambar kuih ada rasa-rasa durian jer la untuk penghias entry hari ni.

You Might Also Like

1 comments

  1. inshaa Allah bang long mesti sukses dalam exam nye tu...mudah mudahan...betol sesangat la dik sebab kat tempat akak ni pon durian nye punye mahal kemahen lagi...tak masuk hakal punye harga la...nyampah...hahaha

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook