kapal besarrr di muara sungai


masa kat ketinggian 80kaki tu dapatlah tengok kapal yang tersergam tu dari atas..
tempat nak beli tiket kot nak menyusuri sungai melaka pun situ-situ jer,
turun jer dari menara jumpa balik dengan Aisyah dan ayahnya then heret semua pi tengok kapal besar, muzium Samudera namanya tapi sekarang di tutup untuk kerja pembaikan...

tengok kapal ni jer la, dah petang sangat tak sempat dah nak masuk kapal selam kat atas darat pun. MPO mama pun macam tak de la nampaknya kali ni.. hihu
ada chance repeat melaka lagi ni..ehem :)
plan balik hari je, so memang tak ada book tempat untuk bermalam..tapi baju spare standby jerr.. anak kecik-kecik ni, ada jer spontaneous nya tu.
Just, jalan ambik angin petang tepi sungai tu, lagi syok time malam la situ.. kan. Nak naik boat ke.. next time la, kita plan elok-elok..

You Might Also Like

1 comments

  1. seronok jalan-jalan walaupun tak bermalam tukar angin kata orang

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook