March 29, 2016

bandaraya Melaka bersejarah


gambar seadanya superb banyak, sangat berpotensi untuk stuck tak tau nak cerita apa sudah nya. Orang kata dah sampai melaka haruslah ronda pusat bandaraya nya seround dua.. Bandar Hilir kot nama tempat tu.
Mula-mula kita round naik kereta, jumpa parking kita turun berjalan kaki pula.
Si mama ni sampai sudah tidak maunya naiki beca, gundah hatinya bila berbeca pisah-pisah dengan buahati, ya lah, mana mungkin 5 sekeluarga mau disumbat satu beca.. haha.

Melaka '0' mile, sini ghupenya ;O
bergetar jiwa seniku tengok tiles bunga-bunga tu...;D
tempat tempat yang betul-betul sejarah tak pergi dekat pun..
apalagi nak panjat-panjat naik tengok kuburan atas bukit sana
ngabihkan tenaga anak-anak jer nanti, karang dah besar dah faham baru kita pergi situ.. kot berminat la kan:)
yeahhh!aisyah dah sampai Melaka

1 comment:

  1. kussss semangat mati2 akak ingat ko nak cakap "bergetar jiwa tengok gambo mamat juling2 dengan misai sejemput tu dik...hahaha" kalau bab tiles bunga2 tu bukan ko je hakak pon geram gak...rase cam nak je datang memalam pi kopek sekeping2...hahaha...maling ! maling !

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)