February 16, 2016

makan sate

*google
bila last aku makan sate Hj.Samuri tak ingat dah...
yang ingat kami selalunya makan or tapau sate Hj.Samuri kat sini...RnR Elmina, Guthrie Highway.
bukan setakat singgah sebelum balik rumah...kadang kami sesaje datang ke sini semata nak makan sate, cawangan Hj.Samuri terpaling dekat dengan rumah rasanya.
kali ni first time kami singgah dan wahhh! satenya dah berpindah ke ruangan tersendiri
boleh pilih nak duduk kat luar...atau kat ruang ber'aircond
mulanya aku macam..alaaa, tak dapatla nak ber side order tapi bila masuk jer ke kaunter..wahhh lagi,
berderet menu sampingannya, nama pun "restoran" kan...
feeling-feeling makan sate Hj.Samuri kat Kajang le camni.

even orang kata sate Willy, sg.Ramal lagi best...err, actually tak sampai lagi ke sana..ngee
sate Willy tu yang dah sampai dulu ke sek.7, Shah Alam nampaknya...hehe
sate Hj.Samuri tetap jadi pilihan..kuah dia bestttt!...sate dia?
of course kena makan masa panas-panas..baru best, latest aku makan...sedap jerrr!!!
cukup masak cukup garing maintain lembut sate dagingnya...less hangit hitam terbakar.
aku jadi suka tetiba..sampai terjadi entry ni haaa ;D

paling best..berduyun keluar masuk peminatnya...meriah penuh luar dalam.
paling penting!...masa order kena bagitau no.meja kita...so, kena chopp meja dulu baru boleh order..hehe.



3 comments:

  1. sate willy kuah tak berapa sedap compare ti sate kajang. sate kajang paling win. :))

    ReplyDelete
  2. sate kajang ni yg paling best part kuah kacang dan sambalnye...letak sambal banyak2 makan dgn nasik impit...dap dap sangat

    ReplyDelete
  3. Hubby mak pun suka kuah dia Aeizza, tp mak semua pun bedal hihi...

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)