bulan ke 15

Aqil anakku yang bongsu *sekarang la, mana tau kot ada lagi yang bongsu lepas ni ;) dah 15bulan umurnya hujung january tu hari...err, ni dah ke hujung february..16bulan la dia 3+4hari lagi
bulan ke15 ada monthly check-up kat klinik kerajaan tapi takde inject.
appoinment seterusnya pada bulan ke18...pun tak ada inject, kata acik nurse
pada bulan ke18, setiap baby akan menjalani ujian untuk mengenalpasti tahap perkembangan yang sepatutnya, dari situ acik-acik nurse akan cuba untuk mengenalpasti dengan lebih awal jika ada antara bayi yang mempunyai masalah-masalah tertentu...
injection yang sebelum ni diberi pada usia 18bulan akan diberi ketika bayi berusia 2tahun.

so, Aqil sila cool lambat lagi appoinment untuk cucuk you.
sejak dah ligat menapak ni...memang kena bekal makanan kesukaan banyak-banyak untuk pujuk Aqil diam kat kerusi, paham-pahamlah nak menunggu giliran kat klinik ni...check-up tu hari, untuk sejam yang pertama ok, under control...tapi untuk sejam selepas tu.......
alhamdulillah, ayahnya ada time tu...dapat jugak gilir-gilir, sempat pula mama dan si kakngahnya makan eskrem kat foyer klinik ;D

You Might Also Like

4 comments

  1. baya2 rania la juga kan..
    rania sekarang 1thn 6 bln

    semoga mmbesar sebagai anak yg soleh cerdas bijak dan pandi.. aamiin

    ReplyDelete
  2. Hihi....awak muda lagi, insyaallah beradik lagi Aqil lepas ni.

    Jangan senang senang ye Aqil 2 tahun nanti awak kena cucuk hihi..

    ReplyDelete
  3. comel je aqil ni..moga jd anak yg soleh, aktif dan sihat aqil..insyallah

    ReplyDelete
  4. siannye tak sanggup kan tengok anak kene inject...comel anak bujang ko dik dapat geget ni sedap...nak2 tangan dia tu geram akak...beso sok mesti hensem ni...membesar dengan sehat dan kuat ye Aqil :)

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook