February 12, 2016

"alah bisa tegal biasa"

7a.m @tg.malim
hujung minggu bersambung cny
dapatlah cuti 4 hari.. patutnya 9hari la kan ikut cuti sekolah si abang long
tak apalah Allah tarik nikmat cuti-cuti kita sebab Allah nak bagi rezeki lain tu.
cuti-cuti jalan-jalan 6-9 saja, 10hb ayah sila pergi kerja.
teruskan juga plan balik kampung mama, bolehlah 2hari di kampung 2hari atas jalan raya.. barulah berjalan raya namanya :D
anak-anak pun suka boleh naik kereta lama-lama.. tido bangun tido bangun 10x pun belum tentu sampai kampung mama nun hujung dunia :D
bila dah set cenggitu dalam kepala masing-masing, automatik masing-masing pun relaks ja, enjoy la 40km/j untuk 480km perjalanan balik kampung mama.. :D
tak payah nak darab bahagi sangatlah, ayah kami tu boleh tahan kaki merantaunya.. sat-sat lep cari makan, sat-sat exit cari masjid.. pung pang pung pang keluar rumah 5pagi sampai kampungnya 5 petang...
kira tips takmo stress bila jammed balik kampung di musim perayaan juga ni
tak perlu nak taubatlah konon takmo balik kampung time cny pun pasal kami ni asal cny ye mesti ada rezeki balik kampung.. hihi

1 comment:

sudi-sudikan... :)