episod persekolahan tahun ke-2 sudah bermula

#kembalikesekolah 2016
day...beli bukutulis di kedai buku sekolah sebelum sesi persekolahan 2016 bermula
be simple, be natural...pilihan si abanglong 
jalan Paip, meru klang
"semoga Allah swt. mempermudahkan segala urusan pembelajaranmu, amin."
kenalah pastikan anak makan yang berat-berat sketlah tengaharinya tu sebelum ke sekolah sesi petang.
Tak lengkaplah blog mak-mak kalau tak ada cerita sekolah anak awai-awai tahun ni...
setiap hari pon ada kisah ada saja ceritanya..tinggai mau ka takmo cerita saja..heh

haihh..abih keluar loghat utara dah ni..penangan tertengok "kak Marr" petang kemarin kot?

minggu kedua di Tahun 2
hari-hari tanya anak, cikgu tak minta bayaran apa-apa ke?...suruh bayar t.shirt pjk ke?
..act.okey jer masing-masing dah sarung t.shirt tahun lepas pon 
heran ke emaknye?.. seposen tak kena bayar masuk sekolah tahun ni 
cuma keluar duit beli buku tulis kat Kedai buku sekolah bulan lepas
tu je la yang betul-betul keperluannya pon, lain-lain nun kehendak semata macam baju seluar kasut beg yang  semuanya harus baru belaka tu...hehe
eh, ni first time aku beli baju seluar sekolah si abanglong, tahun sebelum kan mak dan suami yang beli, 

aku masih dalam tempoh berpantang lahirkan si aqil...
abanglong tu pon dah masa tahun1 tokwan belikan baju jenis kain licin kualiti boleh tahan..
tahun2 request nak baju kain licin lagi..
jumpa brand yang sama harga sama kain licin jugalah cuma kualiti kain dah lain, jenis nipis tak sepadan harga..better beli canggih kot.
Teringat cikgu tadika abanglong dulu ada bagitau elok cari baju bajan anak-anak kat klang..so..ke Klang la kita, ikut jalan paip belakang rumah jer...shortcut ke Meru
eh,betul la..rambang mata even nak carinya baju seluar sekolah je pon, 
baju melayu KAFA pun sepasang masih di bawah rm40 kain licin kualiti baik punye :) 
confirm sampai hujung tahun baju anak  nampak baru jer sebab kainnya jenis putih bersih kebiruan gittew macam mak-mak kita celup nila kat baju sekolah kita dulu-dulu tu :) 
ok sangatlah dah tu untuk mak-mak yang tak mementingkan brand, 
ada brand nya tapi tak pernah dengar lah kan.. janji cantik buatannya, jahitannya, berkualiti kainnya.. 
ok dah tu pada aku.

ok..nak tengok "kak Marr" dah start tu..esok-esok sambung lagi...:)


You Might Also Like

1 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook