episod "berpantang"

berpantang dan ditemani anak-anak ribena adalah mencabar! 
tak tipu.
... semua benda kita lah yang mesti buatkan, compare dengan bila berpantang ditemani mereka-mereka yang akan buatkan semua perkara untuk kita..:)
Alhamdulillah, seminggu yang mencabar juga menguji kesabaran itu berlalu juga...
Anak-anak bagi kerjasama yang agak baik sekali dalam hal makan minum, just masak lauk-lauk simple yang anak suka a.k.a mama pun boleh makan sama..macam lauk hospital*gambar atas 
tiba-tiba jadi kesukaan kami anak beranak ;)

bila habis stok ayam dalam freeze, keluar juga ke kedai senyap2 time si kecil tido... 
dapatlah beli telur dan isi ikan talang masin, oh.. anak2 tak makan ni,
aku pun kembang kempis makan telur hari-hari.. 
Untuk keceriaan anak-anak, kita panggil abang Pizza datang rumah :) 
eh,...
abang pizza datang lagi...kali ni suami yang orderkan nun dari kejauhan...terima kasih abang
ada roasted chicken juga untuk orang yang sedang berpantang, konon takut-takut nak jamah pizza ;)

You Might Also Like

1 comments

  1. makan lauk orang berpantang pun buat yang tak pantang ni banyak makan kan?

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook