October 23, 2015

siri cuti jerebu....


Finally,
selepas 4hari sekolah ditutup berikutan jerebu, jumaat sekolah dibuka...
wallaweiii..6hari cuti, study week la konon ;)
jumaat terus jawab last paper..matematik.paper sebelum-sebelumnya..semua dibawa ke minggu depan..hopefully, jerebu tak datang lagi..bertangguh lagi exam...maunya bertangguh cuti hujung tahun plak nanti..hihi
takde apa sangatlah aktiviti masa berkurung especially time ipu bertukar ke oren tu...
alhamdulillah anak-anak okay la, redha dikurung dan mampu bawa diri tapi rumah jangan ceritalah...mainan di mana-mana, lepas tu habuk pon ada jerrrr even sapu lantai pagi petang...campur habuk serdak biskut kek yang pantang mama toleh belakang..confirm adik aqil kutip belek pastu ngap..arghhhh!

Mak kat kampung yang hari-hari berulang alik ke hospital cuci kaki pon teringat nak bertanya khabar ada makan ke idak anak cucu dah menantu nun belum tahu khabar berita,..jerebu teruk celah mana nak keluar cari makannya,
nasiblah hidup merantau di bandar
tidurkan anak-anak kemudian keluar senyap-senyap pi cari makan...macam burung tu, Allah hantar burung tu singgah di balcony..bagi pencerahan :)
terhibur anak-anak,
selalu tengok burung yang terkurung...
sesekali burung pulak singgah tengok kita terkurung,..hiks.

No comments:

Post a Comment

sudi-sudikan... :)