cabaran instablog 7hari EFGKBBA | hari ketiga


tajuk cabaran hari ketiga...."perkara wajib buat setiap hari?"
..hmmm, buat masa ni ada satu benda yang sebok ke malas macamana pon, tak sihat macamana pon...
sebagai seorang mama yang bertanggungjawab...wajib buat is."mandikan sicomel"..hehe
jangan cuba-cuba nak skip ye mama, satgi aqil merangkak masuk bilik air sendiri kalau si mamanya lambat-lambatkan nak mandikan aqil ;)
yang lagi 2 orang tu..bolehlah kalau nak suruh mandi sendiri sebab dah pandai guna shower tapi kena tengok jugaklah karang tak bersabun tak bergosok gigi pulak.
hmmm...agak-agak kenapa dalam banyak-banyak lagi perkara wajib, bab 'mandikan sicomel' yang terpilih untuk masuk ke cabaran hari ketiga ni???

cabaran instablog 7hari EFGKBBA,
inilah sicomel yang menjadi watak utama dalam ini cerita...
mama dia girl baju button munge-munge kaler pink kat gambar atas tu.
so..setiap kali selepas mama mandikan aqil, tiba pulak giliran 'mama girl' kita tu untuk mandikan si comel dia...bila mama girl dah kecut berendam bersama si comel dia tu..kira dah siap mandilah, tinggallah si comel terapung dalam besen mandi aqil tu..huhu.
hari-hari pulak tu...bertabahlah si mama tok ni mengeringkan setiap sekor anak-anak bulus mama girl ;D...kalau dah hari-hari, boleh naik geram jugak..hihi

moral of the stories...parents muda-mudi hari ni, jangan nak ambik kesempatan sangat pada kebaikan makayah kita yang sudi nak jagakan anak-anak kita...dah lah tiap hari kita kerja diorang jagakan anak-anak kita, hujung minggu pon nak hantar ke mak ayah jugak ke..alasannya, kita keluar cari duit tambahan, tu tak termasuk lagi bab tinggalkan anak kat mak ayah sebab nak keluar berlibur bershopping...tersentuh sangat hati ni bila berkesempatan berbual dan dengar sendiri luahan hati seorang makcik tempohari :(

#cabaraninstablog7hariefgkbba
#efgkbba
#ExchangeFeedGroup
#KelabBloggerBenAshaari

You Might Also Like

4 comments

  1. wahh siap ada pengajaran dalam cabaran harini. hebak kak sue. dan setuju sangat the moral of the story tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, kc..ahhaa, k.sue hari2 baca cabaran kc tau tapi apsal blog kc tu taknak terima komen k.sue...loading tak sudah-sudah ;(

      Delete
  2. betul tuu..yoorin mak nak sangat jaga anak..tp x sanggup berjauhan dengan anak.. risiko jugak tu jaga anak sendiri ke babysitter.. lgpon kesian kat mak bukannya sihat sgt pon

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahhh, kalau kita sendiri pon semput nak melayan anak-anak ni, bayangkanlah bila mak kita yang dah berumur tu nak melayan karenah anak-anak kita tiap hari.

      Delete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook