October 16, 2015

Batik Songket Sarawak

corak baru,
...perasan juga ramai yang buat baju raya ber'material'kan batik songket Sarawak tahun ni
masa tu pandang sebelah mata jer,
mungkin design yang tak menarik perhatian..
mungkin juga sebab color kot...

raya haji bulan lepas...
eh, adikku cekDa rupanya diam-diam sudah memesan helaian ke-3 ke-4 ponnn dengan cousin kami yang kebetulan sedang berkursus di Sarawak..
balik cuti raya haji tu hari dia bawa baliklah batik songket sarawak tu..tiba-tiba je, nak jugakkk :D
bersabar lah tunggu anuar balik cuti kawen bulan 11 nanti...design pun harap anuar yang pilihkan!
padahal suami sendiri sebulan entah berapa kali terbang pi mai pi mai ke Sabah Sarawak tu..hihi

laaa..baru terfikir nak google, dannnn?
jumpa ni ;D

service tip top...suka saya berkongsi di sini untuk korang yang teringin nak berbatik songket Sarawak...fb: F&M batik songket Sarawak

saya punya...?
baru tengok diorang punya facebook cover..terus jumpa yang berkenan di mata...
color seakan merah bata 'corak bunga api' katanya
sayangnya...pilihan pertamaku ini dah tak ada stok..huhu, di whatsapps nya saya color kuning diraja kat bawah ni...masih 'corak bunga api'...dan dan berkenan, siap ada model.
sepetang menunggu diorang check stok...hampa, pilihan kedua pula sudah kehabisan color kuning....
ilekkk ;(
berkenannya pattern bunga api..
raya dah lama berlalu..mana la nak cari bunga api pon lahaiii..hihi

akhirnya...semoga adalah rezeki nak berbatik songket sarawak...dengan pilihan ketiga...dapat 3helai terus..haha!
cadang nak buat baju sama..dengan anak, tu ambil biru 2 keping, sekali si Aisyah of course lah nak yang merah...yang cantekkkk di mata dia, kannn?
cancel terus niat asal si mama beli rose maroon tu untuk mak mama, sekali sampai kainnya merah ang ang, kalau bagi mak nanti dia mesti sedekah ke sapa-sapa..hmmm, beli lain lah untuk mak, hiks ;)


No comments:

Post a Comment

sudi-sudikan... :)