7 tahun @ tanah tumpahnya darah

hahaha!
genap sudah sebulan yang lepas punya kejadian...can't keep calm lah if tak pilih barang sekeping dua pics hari tu tempek kat 'notaharianmama' ni ;d...happy '21 september' yang ke-7 emir Luqman.

kebetulan 21 sept. tahun ni adalah cuti sekolah...dah balik kampung mama pon time tu, sehari dua sebelum raya haji rasanya...just beli kek tunjuk-tunjuk kat kedai kek tersohor di pekan Jitra ;)
abang long tak minta bebukan dengan si mama, taknak susahkan si mama...ada kek pon dah okay, alhamdulillah...goodboy sangat dah abang long mama ni.
first time, birthday cake abang long ada "candle", mama langgar pantang semata-mata nak bagi abang long merasa feeling tiup lilin walau abang long tak pernah minta..kesian pulak asyik dok bercerita birthday cake kawan-kawan semua ada "candle".
cucuk seketul tu pon senak rimas perut nak bagi anak tiup lilin tu, ikut hati nak jer suruh  abang long kipas dengan tangan jer untuk padamkan api tu..haha.


kek vanilla coklat katanya...dok bayangkan kek marble jer kot, sekali potong..checkerboard cake,
macam surprise sketlah kepada si mama yang sekian lama dok aim resepi dalam kitab resepi mak ada buat kek lagu ni...tapi tak terbuat sampai ke la ni, haha...sedap keknya, macam homemade.


You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook