nun ke Putrajaya...mencari bendera


suram pulak kelihatannya Putrajaya pada kunjungan kali ini...mana bendera, mana bendera?
tak semeriah tahun-tahun lepas...
padahal negara masih dalam mood merdeka rasanya
mood Hari Malaysia pula dah tinggal tak berapa hari saja lagi ni
pusing-pusing...ok la, kat jambatan ada la deretan bendera yang gantung kat tiang-tiang lampu, sekali dah park kereta nak turun bergambar dengan bendera Malaysia tak semena-mena lalu sebijik motor guard ke polis trafik tiup wisel prittt..prit prittt kat kami?..haa!..waaa, kena halauuu..
rupanya...elok jer kami berhenti situ, ada pulak sebijik dua kereta yang ikut berhenti kat belakang kereta kami,...hadoiii, tu baru kat jambatan,
rasa-rasalah...kalau pi panjat nak bergambar kat bendera banyak-banyak laluan ke office PM sana tu..apa jadi kat kami agaknya???....weekend kottt?

Zasss ke ioi mall tak dapat pun bergambar dengan bendera di Putrajaya...huhu
sebbaek ada Magnum memujuk hati di situ,
balik Shah Alam, jerebu kemain...kelabu asap umpama mimpi dalam mimpi gambar jadinya ;D

kenapa sibuk nak bergambar dengan bendera sangat tuuuu?
in shaa Allah, ada entry nya nanti :)

You Might Also Like

2 comments

  1. alaaaaa... ciannya kena halau dgn abam polis.. hehehehhee..
    tapi memang kurang meriah bendera tahun ni.. bajet kurang kot.. :p

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook