August 5, 2015

tumis rendang rebus lemang

baru, raya

nak jugak-jugaklah gambar lemang rendang masuk notaharianmama tahun ni
sanggup ulang tumis rendang walau dah abis raya..dah hujung-hujung mana ada orang nak rajin masak dah, tunggu weekend pi makan kat orang nye open house je,..heee
eh, act. nak rasmi peyukuali baru tuuuu la
special sangat peyukuali baru ni...tau kenapa;...mak kita hadiahkan..ok
yang kiri tu periuk kukus...haaa, berjenis kek kukus special ada la kot masuk notaharianmama lepas ni...hehe, takdok dah alasan malas nak kukus-kukus sebab dah ada oven khennnsss.

untuk rasmi..guna buat rebus lemang..orang bakar kita rebus..ko ado
the hasil'nya;

rendangayam























lembut je lemangnya, sampai tak reti nak potong
eh, reti cuma tak berapa nak bulat cantik macam lemang bakar dalam buluh tu
yang menariknya...boleh makan banyakkk, takda rasa lalok mabuk lemak pulut santan bagai macam makan lemang bakar...brand 'nona' yang ni..mungkin boleh cuba brand lain lepas ni..jom.


2 comments:

  1. Lemang pun dah ada yg express skrg kan..tp for sure rasa x sama la kan...

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)