August 27, 2015

jiwa "Patriotisme" #iniMalaysiakita

Selamat menyambut hari merdeka,
lagi beberapa hari jer tinggal ni.
Persiapan dah buat ke belum...
Semangat! semangat!...jom hayati lagu tema hari kemerdekaan yang ke 58;
dengan tema #sehatisejiwa tahun ni, 
mula tadi ingat nak upload video tu, tapi gambar senior kat sekolah abang long yang cikgu titipkan ini cukup beri semangat untuk dikongsikan pada hari ni...
 

tahun ini pon kat sekolah abanglong ada buat lagi pertandingan peragaan pakaian kebangsaan macam gambar tu.
Parents kena kreatif design baju dan jahit guna material..bendera yang besar-besar tu
sorry ye abang long, mama tak dapat nak buat...kita tengok tahun-tahun depan, ok?
 
weekend lepas dah bawa pi beli bendera, pastu abang long ada beli tengkolok tu..jom tolong abang long siapkan tengkolok patriotisme dia tu.
 
patriotisme

ambangmerdeka
 
antara persiapan di ambang merdeka abanglong,
bulan dah senget tu, acaner tu...oppsss, jiwa bangsa, jiwa bangsa!
 

3 comments:

  1. Wah semangatnya!! Good Luck Abang Long...

    ReplyDelete
  2. cantiknya kostum merdeka tu.. gigih sungguh..!! patut diberikan pujian... :)

    sambil-sambil sudilah kiranya join GIVEAWAY ain juga.. InsyaAllah ada 2 hari lagi...!!

    ParodyMe : 1st Giveaway By DRAMATIC UNIQ.. Wang Tunai RM350 untuk dimenangi Jemput join tau.. tQ so much..!! :)

    ReplyDelete
  3. wah. bagusnya ada program mcm ni.
    bagus utk anak-anak.
    pupuk semangat kemerdekaan, kan :)

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)