August 16, 2015

easy dinner's for 'mama kalut'

easydinner

HAHAHA!
bila teringat teguran 'mentor'(jangan tak tahu, kS antara efgiers yang tengah berdebar-debar ni)....
"buat entry tak boleh kalut" kS tersengih sendiri sebab tergigit cili di situ,
cuba sekarang kita baca balik entry-entry lepas mesti macam tercungap, dapat rasa kelibutnya masa dok menaip tu..terkejar-kejar...seo apatah lagi?
kalut tak kalut...gambar atas tu snap 8hb. tu hari..untuk tajuk ke-8 "what's for dinner"
16hb. baru wujud entrynya.
ok lah tuuu, ada dari tak ada..ayat sedapkan hati, heee. 

hmm..anak dah bangun...ngendeng-ngendeng ajak keluar berjalan...entry si mama ni?
spiral carbonara...pasta putih anak-anakku bagi nama
lagi lagi lagi sedap dari yang sos merah katanya...mana taknya, nampak cheese sekeping tu kan.
satu tips nak tackle anak-anak hantu cheese ni...selain parmesan, harus tayang sekeping cheese dalam hidangan, dan dan mama masak best in the world,..walau hakikatnya......;D ;D ;D
al-maklum bulan raya, asyik jumpa si sos merah jer kan.

resepi?...mana tahu kot ada nak cuba resepi "mama kalut'...hehe, sebok nak beresepi pulak
sesuai dengan "mama kalut" haruslah guna sos prego, kat label botol prego tu pon ada resepi nya,
tapi ada la tambah sampingan yang rasa sesuai dah sedia ada dalam freeze tu. 

ok..daaa, anak dah panjat kerusi nak berebut keybord ponnnn..bye.



3 comments:

  1. Hehehe biasa la sue..kdg2 kak lya pon klut nk tlis entri

    ReplyDelete
  2. alaaa..letakla resepinya sekali hehe..suspen je, ingt nak bg resepi kikikj

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)