August 6, 2015

cabaran 'AUGUST PHOTO CHALLENGE' [day1-6]

day 1 - what you did today;
sat, august 1'... quarantine day, suspect aqil chicken pox sebab ada beberapa bintik kandung air kat muka,tangan dan kaki...petang sket keluar juga ke giant, si abang long ada benda penting nak kena beli. si kakNgah yang mengekor tersenyum riang balik ke rumah jinjing 'happy meal'.

day 2 - the last thing you bought;
sun, august 2'...sempat tarik sehelai untuk aqil, hadiah sebab dalam tak sihat terpaksa ikut mama dan abang kakak keluar beli keperluan.
day 3 - someone that makes you happy;
mon, august 3'...bawa aqil ke klinik, monthly check-up...nurse semua mood baik-baik di bulan raya, tanpa appoinment aqil di bawa jumpa doktor, si mama of course lah happy tak perlu berjanggut berakar menunggu giliran...doktor sahkan sekali lagi bintik-bintik kat badan aqil bukan chicken pox, ok..boleh bawa berjalan tanpa rasa bersalah dah.

day 4 - colour;
tue, august 4'...oren cun yang meruntun jiwa tahun ni. hari raya hari tu ada jugaklah jumpa beberapa family bertema oren tapi tak cun sangat oren depa..heh.;D
paling cun colour seakan t.shirt tu laaa, di mata kS la kannn, lain orang lain matanya..hihi.

day 5 - tiny;
wed, august 5'...cupcake so comelssss from 'house of mini'...sebijik tu sekali ngap jer.
baru senang nak makan..tak comot.

day 6 - love;
thu, august 6'...i love rainy days, rain always puts me in a good mood.
lebat hujan pagi tadi...sejuk nyaman, tapi dalam hati ada sket rasa sebak..mengenang MH370, 
dengan berita yang baru diumumkan PM awal pagi tadi...terima dengan redha, ada hikmah di sebalik kejadian, in shaa Allah.



1 comment:

sudi-sudikan... :)