June 25, 2015

Bayar tunai jer sekarang...

entry copy paste nampaknya hari ni...???

danbo, robot, kotak

sama-samalah kita berpesan-pesan,
janganlah ada sinis apalagi mengumpat mengata pada orang lain
sebab setiap apa yang terjadi kepada kita adalah takdir Allah swt.
kita hanya mampu merancang tapi yang menentukannya adalah Allah swt.

apa yang kita sinis-sinis, umpat semua tu akan dibayar tunai kalau bukan hari ni,
mungkin esok atau lusa...
kalau bukan kepada kita mungkin kepada anak cucu kita.

sebenarnya..inilah yang telah terjadi kepada diri sendiri..rasakan..rasakannnn
inilah akibat yang diterima sebab sebelum ni ada tersinis walau hanya di hati...
masa lalu punya ceritalah ni......
kekononnya...*masa tu la,kan
kita ni hairanlah...apalah korang ni kalau setakat entry copy paste..siapa-siapa pon boleh buat
baik tak payah buat blog kalau setakat nak copy orang punya pastu paste kat blog kita, ye tak?
pastu lagi membuak-buak rasa sinisnya ke blog copy paste bila terbaca pulak kat blog sorang hamba Allah tu...dia sound direct jer
lagi-lagi kepada yang letak iklan bagai tu katanya...tak terfikir ke akan keberkatan hasil yang diperolehi dari iklan tu kalau entry setakat copy paste orang punya???

dan..kini blog si mama notaharian pon dah berkecah dengan entry yang di copy paste
kenapa?
apa yang dikejar si mama notaharian tu agaknye ye???


rasakan, rasakannn...
rupanya apa yang terdetik tersinis dalam hati suatu masa dulu dah dibayar tunai sekarang
sudah sampai kunfayakunnya..itulah yang ditakdirkan kepada kita.
namun ku rela berkongsi di sini
demi sebuah keampunan demi berbuah-buah peringatan.

Kita ini hamba kalau boleh janganlah sesekali mempertikaikan kehidupan orang lain
apatah lagi sinis-sinis kepadanya walau sekadar dalam hati.
Allah itu Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui.

1 comment:

sudi-sudikan... :)