potong kuku ikut giliran

dah chek kuku anak-anak?
alahai...semalam jumaat boleh pula tak ingat nak ketip kuku anak-anak...
bawa ke sabtu macam tak best sketlah
eloknya jumaatlah kan :)

tengoklah memasing punya kuku...kang berlonggok adik beradik hujung2 minggu ni mulalah nak gurau senda..end up gaduh rebut itu ini...silap haribulan ada pulak yang calar sana sini
omak jugak yang salah..asik lupa nak ketip kuku tu kannnn :D


si abang long paling win lah satu2 jari di sua ke mama untuk di ketip
sebab mama tu tak pernahnya nak ikut adab potong kuku macam abang long belajar kat kafa
tengok tengok..betul semua tahu tak :D


ok lah..snap sekeping dari buku teks untuk rujukan hari depan :)
selamat mengetip kuku secara beradab...


You Might Also Like

9 comments

  1. anis pon same..kalau potong kuku hari sabtu rase tak sedap sikit..hihi... welcome kak sue to EFG :)

    #EFGbukansembangkosong

    ReplyDelete
  2. ainaa datang singgah sini kak sue ^_^

    ReplyDelete
  3. Potong hari Isnin dan Jumaat,
    bonde dah follow sini dan jgn lupa follow bonde balik :)
    #exchangefeedgroup

    ReplyDelete
  4. hehehe . comel je tunggu giliran potong kuku.

    ReplyDelete
  5. Biasa kita potong kuku hari Jumaat .

    ReplyDelete
  6. kalau kuku budak2 panjang sangat memang tak tahan.. malam pun potong..

    ReplyDelete
  7. Sha potong kuku setiap hari Isnin & Jumaat, hehe. Kadang2 bantai tak kisah hari ape pun, asal potong kuku. >.<

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum kak sue..
    welcome to #EFG.. ain baru ni singgah melawat blog akak.. hehehehe..

    potong kuku lepas mandi best.. lembut je kuku... :)

    ReplyDelete
  9. sy suka jumaat juga kdng terbabas ke hari isnin atau khamis...
    menunggu giliran..
    akak, nak tnya EFG tu apa.. group apa tu ?
    hihi.nyibuk jap..

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook