Penawar denggi

untuk aisyah rupanya dah ada dalam kabinet dapur mama :)


kalau ada yang terbaca entry sebelum ni...tentulah dah tau yang aisyah dah seminggu dok ulang-alik
pi check darah kat klinik setiap pagi
hari2 kena cucuk tangan kecil tu untuk diambik darah
memang jeritlah hari2...sampai tido malam pon mengigau..menangis takmo cucuk tangan
macam2lah orang petua..itu ini suruh bagi makan...macam buah kiwi ke jus kiwi jus oren 
tu semua ayah dia belikan untuk si manis kesayangan ni...tapi hampehhh..ayah dan abang yang bersungguh makan ;D
dia?...jangankan jamah, pandang pon takmoh..huhu
aisyah ni kalau tak sihat memang apa pon takmo...ubat pon camtu, time sihat pantang lepa, segala ubat wajib disorok :)

yang dia nak hadap...air kosong sebab doktor pesan suruh minum air kosong banyak2..goodgirl :)
pastu minum susu dia lah campur milo sket...

pastu ayahnya teringat sesuatu yang aisyah sangat suka makan...."madu tualang" si ayah :)
of course lah yang asli..wild forest honey katanya
manis melekit sampai semut takut nak dekat...original abih dah la tu katanya

alhamdulillah...mencanak naik platelet darah aisyah masa check pagi semalam
selera semua dah ok...malam tadi minum lagi sekali madu tu..sesudu makan jer pon
sila guna sudu plastic.
alhamdulillah...result pagi ni naik ke tahap yang sepatutnya...esok dah tak payah cucuk tangan lagi.

apa2 pon...semua pon atas izin dariNYA juga,..banyak2lah berdoa..in sha Allah.


You Might Also Like

1 comments

  1. tenkiu kak bgtau..
    tp tu la xdan nk pi carik baru tahu tdi msa nengok comment box

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook