cucu ke tujuh tokei roti canai tunjuk skill

arini kita spam gambar makan2, raya lagi kan ;)
semestinya masakan di masak by my dapor...gambar makan2 luar stil tak gheti2 nak tangkap gambo laie ;D

orang cuti sekolah tunjuk skill rahsia atoknenek...
sanggup tido lewat sebab nak menguli mentega...cuti sekolah, takpe :D
bangun pagi2..tak sompek mandi terus menepek tepung 
kata cucu tokei..tak mainlah tebar tepung belakang bontot dulang ;)

tadaaa.....
anggaran 1/2kilo tepungandum dapatlah 10biji roti canai...ada bulat ada segiempat :)
tepung tu gaul dengan sket garam...pastu buat lubang tetengah...pecah sebiji telur
gaul2...buh 2sudu makan susu pekat manis or gula pasir..sila pilih satu jer tau,
pastu curah sesudu makan mentega yang dicairkan...buh la air sket2 sambil di uli sampai tak melekit
terus uli sampai licin doughnya...rehatkan kejap...dalam sepuluh minit dah boleh bulat2kan macam Luqman buat kat atas tu...lumur dengan mentega sebelum susun dalam tepawe :)


mamanya sila tumis kari dhal...nak sambal tumis kaw2 punye jugak ya :)
resepi macam2 style kat internet tu...silalah pilih yang berkenan di hati.
maybe kena kisar dhal tu lepas ni...anak2 tak sukalah...

dah, jom sarapan...banjir style of course lah mama yang punye ;)


afternoon session...dipndip style pon bolehhhh ;)


err...errr...kununnya, dipndip style tu kira lunch dahhh..tidak ye
tu just alas perut sebelum masak lunch yang sebenar...nasi lemak kuning youuuu
feveret anak2 buat masa ni,...sambal tumis lebih pagi tadi..kita buh sotong dalam tu...
phewww..puehati merah menyala sambal sotong...timun pon tarak, kangkung celur pon sodappp ;D


wahhh..esok hari isnin :D
wake up...wake up, abih dah cuti!

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook