Persiapan untuk ke Tahun1 #2

...patutnya #3 dah kot?...alaa,...masa gi shopping tu takdonyo sompat nak petik2 gambar
tak best aaa' #2 cerita shopping2 tapi takdo gambar pon

dah balik rumah baru nak tangkap gambar...
first time belaka...kita masuk "notaharianmama" la kan ;D

pertama kali dalam hidup...tak sabarnya nak tau cemana nak bubuh kapur kat kasut sekolah
tak peduli hari hujan takde sun nak jugak main kapur tu...kering bawah kipas pon boleh.

berkilau aihhh..kasut baru ;)
part ni mama yang belajar dengan ibu2 kat blog...pakat tulis nama kat barang2 sekolah ni
excited nak buat jugak...cakap kat suami, dia gelak jer
tu belum mintak dia buatkan sticker print cecantik lagi tu ;)
tak kira..nak tulis juga, siap beli sticker kecik2 tu...tulis tangan jer nama kat sticker tu 
jenuh jugak la nak penuh sekeping pon..hehe


act. suami dah buatkan cop nama untuk Luqman, nama penuh siap nama bapa sekali
cop kat buku latihan yang bebanyak nanti lah, jenuh jugak nak ulang tulis benda yang sama berkali2
nasib baik nama Luqman 2 perkataan jer :)
err...acik aunty kalau nak buat cop nama untuk anak2...bagitau lah :)

hari tu kan dok berkira2 nak tukar susunatur serba sikit kat ruang belajar Luqman tu
sesambil pikir cemana nak elak adik2 usik buku2 abang
ketinggian abang pon wajib ambilkira juga..hehe
at last usung sebijik "kids wardrobe" kat tesco tu...semangat orang tu pusing screw almari baru


cepat jer gantung baju sekolah yang ada 2pasang tu :)

tengoklah aisyah, si kak ngah yang tak pernah mau kalah dengan abang
apa abang buat...dia mana boleh terkecuali :)
dah la separuh meja tulis tu sarat jadi storage ayah...elok jer 2ketul pc landing situ
ada sesapa nak cari pc/flat screen monitor..accessories bagai yang secondhand...bagitau lah.
meh la tolong clear kan sket meja belajar Luqman ni :)
kotak yang ada gambar monitor lama tu bapa sedara punye..
entah bila dia nak ambik ntah...letak situ bolehlah Luqman tampal segala jadual waktu/kalendar semua kat situ..sedap sket kot mata memandang lepas2 ni :)

aisyah in action :)
err...serius tau..mama nak let go pc 2 ketul tu..zoom sket bahagian depannye :)


You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook