Persiapan untuk ke Tahun1 #1

kurang lebih setengah bulan camtu jer lagi dah nak ke tahun baru...tahun 2015.
anak pertama dah nak masuk sekolah...darjah 1
mama pon excitedlah nak pi shopping persiapan...sebab macam ketinggalan dah ni
katanya sebaik abis pantang ni lah nak mula mencaribeli keperluan Luqman tu
sementelah adik aqil pon nun kat kampung...
hmm...kakngah aisyah pulak tak sihat.
mama sendiri pon masih risau nak bercampur ke khalayak...kot bersaki baki lagi virus kat badan ni.

alhamdulillah...masa kat kampung aritu, tokwan ada bawa Luqman pi c-mart kat jitra tu
tokwan pon belanjalah Luqman 2pasang uniform dan sepasang kasut sekolah :)
terima kasih bebanyak atok kg & tokwan.

darjah1 dah beli baju kain licin...tak panas kata si promoter, jangan kena reject dengan sekolah sudahhhlah.
tang kasut sekolah ni...nak kena beli sepasang dua lagi kot, stokin 6pasang ok dah tu :)

balik dari membeli-belah...haruslah menerai...pastu calling2 mama suruh tengok kat tingkap
nak tunjuk kat mama...
huhu, dah nak sekolah anakku :)
beg sekolah takde lagi...nak yang beroda katanya...
pastu yang kecik2...segala isi keperluan di dalam beg sekolah tu lah kan

err...apa lagi nak kena pi beli ni....set untuk ke kelas KAFA!
lagi......?

You Might Also Like

3 comments

  1. yes. sgt excited bila anak start masuk skola. start la kita busy nak plan what to buy :)
    masuk la kita ke satu fasa yg baru, kan?
    aida da settle beli brg skola nurin & syuhada. tinggal lagi nak tunggu koop skola buka aje ~ buku skola :)

    ReplyDelete
  2. mmm, apa laGi erk?
    saya pon x ingat dah..
    nun di utara la baby aqil skrg ye?

    smga mama dan kak ngah cepat sbuh ye. baby aqil pon baik baik aja.
    aamiin

    ReplyDelete
  3. Wahh excitednya.. kita tahun 2016 nanti baru anak darjah 1.. skrg memang dah survey apa nak buat.. so nanti tak terkial2kan..
    Salam perkenalan dr mama jue.. kunjungan balas dari kita tau.. & follow ur blog too..

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook