pakcikBiru bawa aqil tido hotel laa...

tiba masa untuk babai kampung...
ayah ikut jalan belakang kampung...lalu sawah bendang rupanya nak tunjuk mama sesuatu
sesuatu yang baru ada...penyelamat kampung mama dari banjir
sebab masa kitaorang kat kampung...ada sesetengah kampung bersebelahan yang dinaiki air.

gayat la pulak lalu taliair time air melampau banyaknya..

aqil 40hari,
kita gerak balik ke shah alam
tok suruh stay lagi seminggu sampai mama abis pantang...&parut chicken pox padam semua
tapi kesian anak2 dah abis merah2 gatal2...panas dok kampung kot
kesian ayah juga yang susah hati dah 2minggu tinggalkan kerja2 dia
lega sangat paksuD sudi ikut bersama.


perjalanan memula lancar lah sebab yang dua orang tu (abang&kakak aqil) dah rindu umah sini
memasing tak buat hal pagi tu...bersemangat sangat nak balik shah alam.

..........ku sangka panas hingga ke petang...rupanya hujan di tengahari :(
pakcikBiru sakit di perjalanan.
...di pendekkan cerita,...kami ditunda dari rnr Ladang Bikam ke sebuah bengkel di Bidor.  
nasib baik kat shoplot sederet bengkel tu ada restoren dan sebuah hotel untuk tido malam tu.

aqil tido lena...sejuk nyaman lah tido hotel :)..err, aqil letih travel jejauh lah mama :D


pagi isnin kul 11camtu..kami check out...pakcik Biru dah sihat
kesian ayah muram jer...kena charged kaw2 la tuuu,kena sembelih, kata ayah...
konon bengkel berdaftar *Plus yang rekemen
nak sedapkan hati..oklah, spare part pakcik Biru yang mahal.

dari Bidor jalan ikut jalan dalam..sesambil tengok tempat orang...sampai slim river masuk highway
sebab dah kering air liur mama melayan Luqman yang potpetpotpet..tak sabar2 nak masuk E1 dia tu
iskh Luqman ni,...kalau lalu jalan dalam kan ke boleh save duit dalam kad touch n'go tu sket ;)

masin plak mulut ni masa 40hari tuhari...terlebih makan ikan talang masin agaknya :D
apa yang terdetik di hati...tercakap kat mulut ni..itulah yang terjadi...
macam...ayah bagitau pakcikBiru macam tak berapa sihat jer ni...terus mama terpikir kita tido hotel jer la..biar pakcikBiru rehat dulu...tapi ayah & paksuD nak teruskan,..jalan pelan2 katanya
haaa...kan dah meletup tali perut pakcikBiru
pastu anggaran kos baiki pakcikBiru pon tepat seperti yang terdetik di hati mama
ayah pesan lainkali buat anggaran murah2 dah lah..hehe
tapi..tapi mama cakap ikut apa yang terdetik kat hati...hmmm...mulut mama kena zip lepas ni!

You Might Also Like

1 comments

  1. hihi.bnda nak jadi kak.
    tak pa la..baby ok tak sepanjang pjalanan balik tu?

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook