cerita "3 minggu"

as salam...tajuk nak catchysssesajork ;)
pastu...pastu takdan nak mengarang isi kandungan daaa...anak dah 3 alasannye..hehe
sat sat yang kecik...ekk..ekk
sat sat yang tengah terjerit-jerit...ada jer benda nak berebut dengan si sulung
sat sat yang sulung terpekik disakat si tengah
tambah pulak dengan si kecik dalam mood siang tido malam berjaga la pulak sehari dua ni
sampai...my mak pon idaklah sampai hati nak balik kampung...tinggalkan anak dia ni berpantang sendirian sambil handle 3anak.

serius ini bukan auta...
kepala boleh sakit bila tak dapat update blog...haha
ni kalau cakap kat mak maunya kena sedaihhh dua
gigihlah bangun lepas tidokan si kecik..lega sket..eh, lega banyak benonye bila lagi dua anak nak ayah jerrr sejak beradik baru ni..;) 

dah ada kesempatan ni molek sangatlah tepek sekali harung jer lah daripada terbiar basi
gambar2 ni semua...satgi sendiri jugak yang sakit kepala dok ingat ke gambar yang basi...:D


inilah si tengah yang mood kejap ok kejap tak...sindrom dapat adik barulah ni
sehari dua ni badan kejap2 panas kejap ok plak...nak dukung ayah semedang :)
datang mood ok nye...nak dukung baby plak...beriba siap letak bantal


si mama sedang berpantang lah tu...berstokin pon sat buka sat pakai balik,
sat anak tu nak cuci berak...sat anak ni nak ajak ke dapur...
..kena 2-3x dok buka..terus tak pakai dah
ubat pon makan yang hospital bagi jer..pil2 dalam set pantang...arini baru start makan balik


ini plak kuah favourite dalam berpantang ni..selera ikan talang masin katanya
musim2 dingin jarang nak nampak sun ni...takkan hari2 nak hadap sawi tumis air semata kan.


mengkaripap bersama paksu...siap ada chef mengelim jemputan iaitu tokwan...
mulanya dok mengorder kuih segera dengan jiran depan umah...memula donut, pastu try kuih gopal katanya...tapi tak sedap macam dalam resepi kat internet tu...roti kramat pon ada...tapi macam tak best jer...jomlah masak sendiri....

pisang goreng pon sedappp dah kalau buat sendiri ni...mama pon boleh tumpang sekali :)


lega, ulang alik kali ke tujuh...bacaan dah turun ke sepatutnya...di kala aqil berusia 21hari

snap sekeping dua kat depan klinik...selesai dah episod cucuk2 picit kaki 

kalau ada yang nak tanya tips...nak turunkan bacaan...apa yang di cuba ialah mama minum susu kambing ni,

untuk aqil..takmolah bagi minum apa2 yang orang tu orang ni suggest tu...sebaliknya suami beli ni kat sensei...buat mandi jer.

lega aqil dah sihat...alhamdulillah, mama pon adalah mood nak membelek untuk membeli-belah..hehe

You Might Also Like

2 comments

  1. selamat berpantang ye.
    aida ni suka time pantang ni.
    semua mak buat kan...
    semua nak ckp je kat mak :)
    sungguh seronok!!!

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah dh lega dr kuning.
    smga baby aqil sihat walafiat aamiin

    alolo comelnya si tengah..

    selamat bpantang :)

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook