terkenang ujong2 80an dan makbuyong pon ter..laa..jatuh mengidam

dah dapat dahhh ;D
tqsm to encik suami.....hehe, dah namanya week end, of course lah gambar makanan yang menerajui

#versi moden
pagi2 keluar tapau roti canai kat restoren abang melayu yang buat roti canai tu 
...sedap, lembut even bungkus balik makan kat umah...carik2kan sendiri cedok kuah sendiri
err..err...tapi masih terkenang versi ujong2 80-an punya;
ada roti canai kampung sedappppnya ya ampunnn..sebiji 3kupang depan sekolah rendah 
tapi kena seberang jalanraya...dan saya adalah dilarang keras dari melintas jalan tu!
sabar berhari2 tertelan2 airlio tengok kengkawan makan...
hari2 tertunggu2lah bila ayah ada *eh, ayah kerja apa ye time tu asiklah outstation manjang ;D
kalau ayah ada kat umah..nanti dia hantar pi sekolah...yahooooo!
hari2 yang ayah hantar mesti singgah beli roti canai 3kupang tu...sebiji dah cukup, kenyang!
nanti uncle tu terus carik2 roti tu atas kuali panas2 masuk plastik biasa yang bungkus kuah tu
pastu curah kuah panas2 kasi banjir dalam plastik tu...masuk sekolah baru makan 
dah kembang semangkuk roti canai dalam plastik..koreksuap pakai tangan je..dapnyeeee..gulp! 
hehe, sekarang dah takboleh makan dalam plastik, pendek umur! 

You Might Also Like

1 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook