oct.17' 2014... #pakLangdahkawen

alhamdulillah...selamat balik ke sarang...
letih sangat kejap2 terlelap, pastu terkejut dengar ngauman lori2 gedabak
sian en.driver..tak dilayan berborak
sebbaek en.driver gagah perkasa...minum 'lembumerah' la...kejap singgah  'nescaffe panas' la
sampai sini dalam 2.30pagi jugak.

balik kampung paling singkat...2hari 2malam lebihkurang..
tapi padatlah aktivitinya tak sempat mr.ayah nak tido siang ;)

gerak pepagi jumaat...belom subuh lagi, 
sampai rnr rawang baru subuh..tapau breakfast nanti makan dalam kereta jer sebab nak sampai kampung sebelum jumaat cadangnya..tapi kita hanya mampu merancang....
tayar pakcik biru kempis sebijik..menunggu mr.ayah tukar tayar spare
sebbaek kat rnr bukan kat tepi highway...tayar kanan yooo!

bila nikmat ditarik seketika...
pastu gerak cari kedai tayar...alhamdulillah, nikmat dipulangkan...dapat drive laju2
sampai SP dah masuk waktu...kita singgah jumaat dulu.


menunggu dua jejaka ni kadang2 bisa menggugat kesabaran jugak
sampai lengang masjid..tok2 haji imam masjid berjubah berserban putih pon dah balik...
dua jejaka ni tak jugak keluar2...nak melawat toilet la itu la ini la..lalalala
pastu singgah makanlah pulak..lapar kot.
pung pang pung pang...dah asar belum sampai kampung
.....terus jer ke masjid tempat pakLang akan dinikahkan

anak teruna sedang dikutbahkan.
pengapit tumpang dup dap dup dap sekali...???
alhamdulillah...selamat sudah, dah ada isteri sekarang!
wajah lega seorang pengantin baru
wajah kegembiraan seorang anak menakan...dah ada maklang baru yooo!
wajah keletihan seorang abang ipar

pakLang dan makLang baru kami....yooo!
jomlah ke rumah family makLang baru, area depan2 masjid tu jer...untuk menjamu selera :)

ada rezeki mama petang tu dapat makan tepung talam dan pulut sekaya sedappppp'
even cancel singgah beli kat pekan jitra...

selesai semua...jengok2 pengantin dok bergambar...makbuyong takmo menyelit
kemain selekeh berlengas..dengan baju yang ntah apa2 :D
sampai kampung...kalangpukang jugak rumah rupanya mak berkenduri nasi bihun bagai tengaharinya
pergh...pergh..perghhh...gulai ayam kampung dengan rebung pucuk lembut2, sengkak mak buyong :D
temenung goreng garing2 cicah sambal belacan...bihun goreng lagikkk...
err..lupa terus pada makan bersukat ye ;)

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook