di ujung2 kehamilan...#1

adik beradik dah pakat2 berkumpul di kampung
mak dah siap selesai gubah hantaran untuk bujangan kesayangan
kami?....ya allah, murahkanlah rezeki untuk sama2 berkumpul bertemu saudara di sana, amin.
lelagi yang makbuyong ni...selamat melangkah ke minggu 37
masih berkeinginan nak berjalan jauh tuuu.

gambar atas ni langsung takde niat nak tunjuk rajin mengaji...
sebaliknya sedang melayan mood "pelamin anganku"...sejadah tu, telekung tu, inai kat kuku
juga senaskah al-quran (maksedara tak bagi dijadikan hantaran),...memasing ada ceritanyalah ;)
kenangan kita kawen2 dulu
lagi satu, anak2 pakcik Siru...nikahkawen takde bersanding2 pelamin bagai...pemalu kami ni
tapi tetap la layan keinginan letak kerusi2...deko2bunga tepi langsir...photobooth la ni orang kata..kan ;)
tu yang dok pikir2 jugaklah..cemana rupagaya diy kali ni..........?

apa2 pon tengoklah dulu...sampai balik ke kami ni.....?

isnin depan...Luqman start exam...huhuhu
walaupon tadika? exam tetap exam pada mama..;)
cikgu pon ada bagi surat...takmo ada yang tak datang...aci dak mama balas surat cikgu
Luqman tak dapat datang...balik kg punya pasal?
study yuk!

ok...tu semua cerita di hari depan...
sebelum ke hari depan tentulah ada hari sebelum...apalah yang cuba kutaipkan ni huhu
nama pon blog...haruslah cerita2 hari sebelum...benda yang dah lepas tak gittew?

cerita pergi pasar malam...pon best sebab bukan selalu pi pon
sesekali pi....lelagi time langit kelam2 mendung nak hujan...kasi bilas jerebu petang tu
terus nak cerita kat blog, tapi takdo ngambek gambarnya..
hurmmm, kurang urmphhh kat situ

smooth jer sepetang di pasar malam tu...berbunga2 hati nak pi lagi sekali..dan kot?
semua yang nak
yang dok bayang2 di pikiran on the way ke situ....dapat!
happy dapat pilih2 buah 20biji sepuluh ringgit, yang 10biji sepuluh ringgit pon ada.
seminggu ni...kejap makan buah tu, kejap rasa buah ni..:D

abang dah pandai pi main kat rumah kawan petang2...pepandailah membawa diri juga menjaga diri.
"pisang awak"....pon susah nak jumpa lately, merata cari...jumpa "pisang abu" manjanggg
tertunda hajat makbuyong nak buat pisang goreng cheese ;)
jumpa kat pasar 2sikat tu jer ada pon...rezeki, alhamdulillah..
goreng sesikat...esoknya cekodok pulak lagi sesikat....
makan panas2 di kala hujan pepetang...syorgaaaa :D


anak dara yang sorang tu...asik makan nasi ngan kicap plak sehari dua ni
mak masak laukpauk hidang semeja..ayam ke sayur ke even telur dadar ke telur mata ke semua kutip buang kalau kita dah siap2 gaul sorok dalam nasi dia tu..hamboiii
semua takmo..cukup nasi dan kicap basah berkuah dituangnya
seram mama tengok nasi dia
terus mama takmo masak nasi putih dahhh
masak nasi lemak...ok, lupa jap kat kicap dia


ikan tongkol....pon dari pasar malam...pilih2 2pinggan 5ringgit..dapat 2ekor.
nasi lemak goreng tongkol...lah mama :)
tang nasi tu kena controllah...lastweek punya BSP, result lepas breakfast nasi lemak
naik kemain cecah 7.7..tapi doktor kat hospital best..BSP monitoring every 2weeks :)


dah masuk 37weeks, check up kat KK tiap2 minggu...
berakar berumbi la menunggu nombor giliran... 
sejak ber GDM ni...tiapkali ke KK, doktor scan...save, tak payah ke private untuk scan :)
semoga adik baby baik2 saja kat dalam perut mama..ameen.

You Might Also Like

1 comments

  1. selamat masuk ke minggu ke 37 ye. ingat lagi dulu time adik pompuan aida kawin, aida 30 minggu pregnant kan syuhada :-) gigih la menyiapkan hantaran dia before that.
    nasi & kicap aje? anak2 aida memang skang ni aida sekat skit makan kicap. if not 24 jam kicap. tak kira la lauk apa terhidang atas meja hu hu hu...

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook