beehoon cantekkk

arini cerita bihun plak...almaklum dalam kepala otak asik dok pikir makanan jer
apa nak makan pagi raya nanti, agagaga?
hurmmm..bihun dah kuar list dahhh...asik2 ponnnn beehoon sokmo..hehe.

beehoon...
yup, since bihun cap 'cabai' kesukaan saya asik2 takde kat rak pasaraya yang diterjah
sesekali jumpa...wahhhh harga dah mencanak kemain
saya dah tak setia kat memana bihun lagi, tiap minggu try brand lain2. 
sekali try EKA yang fatima pon boleh tahan
tapi EKA burung layang2 ni lagi best!...terus jatuh hati :)


bihun tu cantek halus...masa tos lepas rendam tu...wahhh!
menariknya kalau celur & buat bihun sup utara :)
takpe..kali ni try goreng dulu
bihun tu akan putus2 sendiri semasa di goreng...saya sukalah bihun yang pendek2 cenggini
see...siap tangkap gambar plastik pembungkus...nanti senang nak tunjuk kat suami :D

"bihun siam"

You Might Also Like

1 comments

  1. yes. sgt susah mau cari bihun yg sedap and cantik kat melaka ni. aida selalu deal dgn kuew teow aje. anak-anak antau kuew teow.

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook