sept. & kenangan & pengalaman &......etc.

entry terlebih gambar...
main tangkap2 gambar pulak ye :)
ada yang mama snap...ada yang aisyah snap...candid lagik..aisyah dah teror guna hp mama..kejap2 tangkap gambar...video pon pandai dahhh
sebbaek mama takde keek...selalu tengok mommy keek anak2 tapi my case...anak2 keek 'hari2 seorang mamaku'...tak pepasal terglamorrr mama sorang ni...sebbaek..sebbaek.

"mai secawan"
sept. dan "BSP'...anak dan anak automatik terangkut sama
sukalah si abang tak pi sekolah..jalan sana jalan sini satu hari..kuar gelap balik pon gelap.

"weekend & groceries"
ni weekend rasanya...groceries jer dalam troli tu
pergi giant memanglah best tapi time bayar jer....aci tak nak jerit.."mana hak kami sebagai pengguna"???..mana?..mana?
giant lagi lepas ni?....bolehhhh, jalan2 makan2...no hal lah :)

"nak simpan beras dalam ni lah ;)"
tempek2 rose kat perkakasan dapur...agak serabutlah kalau semua benda bertepek
tapi kalau ada seketul dua kat dalam cabinet yang bertepek rose cenggini
...macam comel jer..macam cantik jer :)
berkenanlah pulak...

"aisyah #selfie"
sejakmenjak aisyah dan hobi menangkap gambar ni..huish...jenuh mama nak delete aihhh
simpan sekeping sini untuk tatapan di hari depan :)

"si manja ayah"
yang ni mama tangkapkan...senyum kemain tayang dua gigi tu ye
jeleslah makngah misi tengok gambar ni...asal jumpa aisyah jer mesti gigi tu yang ditegur makngah
makngah mesti nak gigi cam aisyah kan :D

"boy @ girl"
first round...'spring cleaning' abanglong dan kakakngah punya...untuk diturunkan ke adik baby
walau semua pon nampak baru...tetaplah mama belikan lagi baju baru,tuala baru..bedung baru..semua baru2 lah untuk adik baby :)
duduk elok2 kat dalam perut mama...sampai masa nanti keluar elok2 ye :)

"mama dan checklist"
refer balik aisyah nye checklist...apa nak beli...apa nak ada dalam beg nak bawak ke spital
imbas balik pengalaman terdahulu...semoga semua dipermudahkan...amin 3x.

"bunga 'iris' di laman bunga"
weekend keluar menemani sept. boys nak berambut baru
the girls jalan2lah...mama beli kelengkapan untuk adik baby lagi...
aisyah tengok baju tengok kasut...tak beli apa2 untuk aidiladha ke?
nak masak apa untuk aidiladha pon taktau lagi...balik kampung memang taklah
sehari  lepas raya ada appoinment ke hospital lagi....kena buat BSP juga jangan lupa!

"posing tunjuk rambut baru"
mama nak ke tesco mencari groceries...tapi anak takmo ke tesco shah alam yang kena bayar parking tu
eh, kalau dah beli groceries...tentulah free parkingnya
ke ara damansara sudah perginya...
lenguh kaki menapak cari satu persatu barang dapur kat tempat tak biasa...
banyak yang hold..taktercari


dapat diskaun boleh pi makan nasi ayam kat food court tesco...
mama makan koeyteow goreng basah udang beso2 bangla masak...sedap sungguh aihhh..hihi

gambar selepas makan...aisyah snap ni :)
"mama snap aisyah plak :)"
oh..tetiba lapar teringat sedapnya koeyteow bangla masak hari tu...
terus ilang idea nak makan je rasa ni :)
bye bye september.

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook