bento katanye ;)

hari ni jadi follower satu puan blog yang tersangat rajin bangun pepagi
masak macam2 untuk bento anak2 seharian kat sekolah.
*read: lama sangat dah kot tak follow2 apalagi berblog walking ke blog2 yang di follow..kena curik2,..blog jog. pon jadilah, kan :)

dan dan teringat ada satu hari tu bangun pepagi tumis sambal sardin..haha, masak sardin 5' je kan :D
zupp zapp zupp zapp...siap 2 tupperware sandwich, roti wholemeal untuk mama
yang roti putih untuk suami dan anak2...
takdelah berhias bagai...memang betul2 tepawe di isi makanan..hehe.


anak dan anak..ohh, anak2 ai...roti sandwich pon nak yang panas2 kena grill dalam kuali jap
baru nak makan, manjer nau lah haiii kalau nak suruh makan kat rumah ni
untuk bento jarang kot orang grill roti untuk sandwich...
kalau dah lapar dalam kereta tu...sudi lah kot nak jamah roti sandwich mama bekalkan tu

terpikir nak try ajar anak2 suka makan makanan bekal...
memikir ke aisyah yang pantang nampak petronas..dan dan cakap nak beli uti *read:roti
memikir ke Luqman yang bakal ke sekolah tahun depan.................???

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook