xtvt anak cucu kat "soyok" atok kg

pagi hari raya kedua...cadangnya nak la keluar beraya ke umah mak sedara(kakak mak) yang tak mai beraya ke rumah di hari raya pertama
pastu suami pon macam ada plan nak ke kg tokpahnya kat KualaKurau...
pastu macam malas nak drive plak..huhu
...pastu my adik perempuan plak dah nak balik petang tu, esok dah kerja..terus decide masak2 untuk makan sekeluarga kat rumah je la tengahari tu
atok kampung tangkap ayam kg...3ekor disembelihnya...paksu yang rajin pon siat2 bhg isi untuk dibuat sate, selebihnya di masak rendang dek makNgah(my adik yang pompuan)
dah perap dah cucuk kat lidi, kukus plak sekejap kot2 la liat sebab ayam kg.. alhamdulillah sedap macam satay ayam bandar..hehe
menu di hari raya kedua..baru hidang nasi himpit&kuah kacang,satay ayam kg...ada rendang ayam kg
dan nasi minyak hujan panas yang dimasak seperiuk lagi petang hari raya pertama..untuk tetamu yang mai beraya sebelah malam.

berebut2 anak cucu makan satay...100cucuk celah gigi la plak
makan bersila..berhidang sekeluarga kat 'soyok' bahagian tepi umah atok kg
elok abih jer satay...sampai mai paksu(adik mak) &maksu sekeluarga
sudahhhh...nasi dah diperabih:D
perut dah berat...nak bangun sambung masak lagi...alahaiii
hidang nasi himpit kuah kacang tanpa satay, sebbaek rendang ayam kg belum abih diratah
sempatlah maksu rasa seketul dua..cicah dengan ketupat palas sedap oiiih!


petang tu senyap2 my adik perempuan balik berdua dengan suaminya....
anak2 yang dua orang tu tinggal kampung sebab pengasuh masih bercuti raya...sessi bakar mercun main bunga api lah cucu2 kat 'soyok' atok kg di malam hari
tengok Luqman main bunga api sambil duduk sebab takmo bungapi menitik atas kaki lagi..
menitik atas carpet tokwan no hal ye?..Luqman, carpet kesayangan mama tu..even dah 3-4kali tenggelam banjir tetap cun di mata mama ;D

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook