raya kampung mama tahun ni :D :D :D

Salam Aidilfitri, maaf zahir dan batin :)

jom update cerita raya laju-laju
semacam plak bila tengok previous entry..pehal pulak nak suruh orang menangis time2 nak raya tu hari, erk?...err, ingat2 lupa camtu, mood terbawa2 dek kejadian2 susah diterima akal di bulan ramadhan tu hari barangkali...al-fatihah untuk mangsa2 MH17 dan saudara2 kita di Gaza sana.

......."raya kampung mama tahun ni"....yeay!
siapa paling happy?
for sure 2 orang tu, alaaa yang tanah tumpah darahnya kat Kedah darul yang aman tu lah ;)
oppsss...abislah kalau ayah baca ni, hehe...let's buat ayat ngambek hati ayah sket..ngeee
....ayah dah kenal mama kot?
..kalau bab raya ni paling happening pada mama is sehari dua menjelang raya tu
macam2 mama nak buat if mama kat kampung...heee
siap berharap2 raya jatuh hari selasa tau dak?


ada orang tu mulanya tak berkenan dengan persalinan untuk pagi hari rayanya...
tapi mama dah tak kuasa nak meronda meredah lautan manusia.....boleh la ye ;)


sebelum balik kampung, harus menjenguk pusara nenek dulu
eh, kalau tak balik kampung pon kitaorang memang akan jenguk pusara nenek time hujung2 ramadhan jugak...boleh pergi awal2 pagi, boleh dok lama sket situ..lain woo feeling dia,
nak pergi pepagi 1syawal memang taklah, selalunya pon sebok yang amat :D


Perjalanan balik kampung kali ni tertangguh2 jugak..kira dari plan A jadi plan C jugaklah
mula2 "pakcik biru" mogok sebab ayah buat2 lupa nak belikan dia kasut raya :D
ok la ok la..betukar jugak tayar pakcik biru kita even sebelah kaki saja dulu..haha
tukar bateri kering terus...tup tup benda lain yang rosak benornye, rugi sket tapi takpalah
belajar dari pengalaman :)
mama pon ada dup dap dup dap jugak hujung2 ramadhan tu
check up 6mths @KK, ingatkan dah nak kena tahan masuk ward
terus kena masuk bilik doktor untuk scan..then,semua normal, alhamdulillah...boleh continue happy kemas beg nak balik kampung.
pagi Jumaat...tertangguh2..ayah nak gerak sebelum sahur tapi mama nak gerak lepas solat subuh
++++ayah pening2 lalat sambung tidur sampai kul 10.00pagi baru gerak tu pon lepas dah kena paksa dengan si Luqman yang dah bangun mandi bersiap seawal 4pagi..pastu penuh sabar tunggu ayah sembuh dari sakit pening..hehehe.


berdebar2 jer bila jammed, sebab dah tau ada excident kat depan la tu....

kali ni ayah singgah solat jumaat kat Kuala Kangsar, sempatlah mama cuci2 mata tengok labu sayung tapi sekarang dah tak minat nak membeli dah pon :(


sampai kampung..masuk rumah salam2, azan maghrib pon berkumandang,
hidangan terhidang macam2 ada sebab paksu dan anak2 pon mai berbuka kat situ bawa macam2 juadah plak tu :)
Alhamdulillah, selamat sampai ke kampung :)

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook