meronda jambatan bersama 'pakcik biru'

gambar seminggu beraya berbaki lg ni...macam2 boleh diceritakan
nak meriah kena boh gambar ramai2,kan...cerita pusing2 sekampung...ok; next2 raya kita buat..hehe
sayang sket gambar banyak yang blur...luqman kena practice lg tau camne nak snap gambar



entry hari ni jom boh gambar jalan2 ke penang yang jerebu
sebelum tu boh sekeping pic negeri jelapang padi yang sejuk damai sangat raya kali ni, hari2 hujan
sejuk mata memandang sayangnya ada hati pesawah yang tak tenang kerana bendang kena bom..
*read;...serangan sejenis makhluk perosak bila buah padi dah masak kuning
taklah berkesempatan menengoknya tapi dari yang diceritakan sedara mara kat kg, ladang hitam terbakar macam kena bom kat gaza tu lah yang ku imagine..tak pon terbakar macam belukar tempat mh17 ditembak jatuh tu..nauzubillah.


ok;...dah sampai penang...yuk lalu jambatan pertama, sebab dari utara jumpa jambatan pertama dululah kan..heee


jambatan kedua pon berbalam2 nun haa...tak sabar2 nak lalu jambatan kedua plak..hehe


sampai penang,...pusing2,singgah situ sini kejap2...cari makan nasi kari mamak sorang sepinggan
tak nyempat2 lajuuu jer ke jambatan kedua



walau berbalam2..bolehlah nampak jambatan yang sedikit berbengkang-bengkok tu
lengang dan terasa lama sangat 25' kat atas jambatan tu
dah la seram tengok screen gps ayah tu...jambatan kedua belum ada dalam database
pakcik biru dah gaya terapung dalam laut la plak..huhu


abis lalu jambatan yang sepi ni...yuk teruskan perjalanan balik ke sarang :D

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook