roti 'gardenia' di bulan ramadhan

roti 'gardenia'...stok mesti ada kot2 ter...tak sempat masak time sahur tu
ke ter..takde selera nak makan nasi ke time sahur tu
ke..satu kemestian bila ada anak2 kecik kat rumah...
macam aisyah, breakfast sekeping..minum petang sekeping...tengahari takmonya hadap roti tu
pandai request nak acikkk (read:nasi) la, mee la.....lalalala

alhamdulillah, ter...ter...kat atas tu belum la lagi
ooo...dah, dah ada sekali hari apa ntah,..memang terlajak abis tidonya..sedar2 dengar imam tengah baca doa selepas subuh, huhu...but, syukur alhamdulillah ok jer puasa hari tu
err..suami jer katanya tak dapat fokus bila tak sahur..hari tu dia sampai terlanggar apa ntah kat Petronas..sampai pecah tayar...tertonggeng2 tukar tayar...sebbaek kat Petronas, senang nak pam angin kat tayar spare
pastu Allah hantar pula sorang hamba Allah yang kebetulan singgah isi angin tayar motornya
pastu lepas tolong tengok apa yang patut..sembang2 tukar2 kad,
rupa2nya hamba Allah tu mekanik yang baik hati, terima kasih :)

err..sambung cerita roti 'gardenia' kita tadi ye ;D


berpandukan "membazir amalan syaitan"....jangankan makanan2 enak yang tak abis makan tu jer,
roti gardenia pon sayanglah sangat kalau dibeli sekadar untuk di tong sampahkan...kan :)
ada sekali tu roti dipudingkan...
buat yang pelangi tu..tapi anak2 menurun ayahnya, kuih-muih lembik2 agar2 puding ke bagai ni
makannya sekadar rasa2 takpon sekadar nak ngambek hati omaknye saje
paling laku buat roti gulung..inti sardin ke sosej ke celup2 telur pastu goreng...dekat2 nak waktu berbuka tu, makan panas2 cicah sos..memang tak pandang yang lain dahhhh :)

err...tu jer la yang dah pernah di buat nak mengabihkan stok roti gardenia bulan2 posa ni...
ada idea lain yang lagi best tak...yang simple2 senang dan cepat nak membuatnya...share jom :)


You Might Also Like

1 comments

  1. anak anak mmg sokmo suka yg bergoreng kan.yang lembut lembut ni kurang.kita yg mak mak suka yg lembut, sejuk je di tekak bila makan. hihi

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook