dah seminggu......

alhamdulillah...masuk hari ke-7 berpuasa
diari mak buyong, elok catat la se sikit ;)...moga2 ada manfaat kepada yang membaca
sehari dua ni ada la terasa kelat2 mulut macam nak pitam pon ada petang2
perut pon senak berangin gitu...padahal hari2 sahur makan nasi kot
tapi otak laju jer dok pikir menu ringkas2 untuk berbuka
paling wallahhh...if dapat masakan panas2 5-10 minit dekat2 nak berbuka tu,
kena adjust time mandi anak2 la lepas ni
kalau nasi..nak nasi yang ada kaler jer yang teringin time2 berbuka tu..ha, tumislah selagi mampu ;D
anak2 pon laju jer makan nasi cenggitu
nak cepat jom goreng koey teow ke mee ke, baru la sedap makan panas2

semalam...dah plan elok2 dah
dalam 7.10 camtu nak start goreng koey teow...sekali gas abis daaa
gas spare memang dah ready, tapi...tapi...ada ngengada la plak time2 posa ni
jejari sakitlah itulah taklah dapat nak mencabut penutup yang plastik kaler hijau kat mulut tong gas tu
ek ellehhh sangat...sebelum2 ni tadak hal pon
laju jer ngadu ke suami yang masih jammed kat klang nun
....rileks2 buat air,
berbuka dengan dessert yang dah siap2 buat sesambil dok menumis mee sup untuk aisyah tengaharinya


puding paling best di bulan ramadhan, ala2 tofu fa, act. gula hangus tu
tapi versi no telur so no kukus2....kacau2 atas api sejukkan, siap :D
resepi?..google je "puding gula hangus tanpa telur"

akhirnya...merasalah koey teow goreng panas2 malam tadi, ada chance taruh telur dalam tu..mmm
siap goreng 7.55 camtu..hehe

You Might Also Like

1 comments

  1. sedap dan menarik aje puding tu kak..
    haaa, sama la dgn saya.suka makan panas panas.selalunya saya prepare brg awal awal.kendian dlm koi 7 tu baru masak.sbb lepas jamah air plus kurma solat maghrib dlu.pastu baru makan maknn berat..

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook