diary ramadan 2014

Selamat menjalani ibadah puasa kawan2
apa cerita hari pertama berpuasa?.....29 june tewwww :)

"mestilah special" bak kata my Luqman.
Luqman first time belajar puasa...steady bro!
boleh teman mama shopping groceries @giant lagi...tapi dok dalam troli jer la..hehe
...nak anggur, balik rumah aisyah rasmi dulu...huh, menyirap jer kawan...sabar2x

mama?
mama gantung periuk kuali hari pertama berpuasa tahun ni
29 june kensssss ;)
menyempatkan diri ke bazaar ramadhan kat stadium tu
roti john...high class sungguh bebulan pose ni, dengan chessy nya..dengan blackpepper nya meleleh2, kalah burger bakar kot...try sebijik arghh :D
berbukanya kat rumah jer la...selesa aman damai lagi santai gitu dengan anak2 ni

Luqman buat gimik plak time2 dah dekat nak masuk waktu berbuka tu
tup2 air dalam gelas dia hilang..lagi beberapa minit nak azan maghrib...rupa2nya dia dah minum dulu laju2...hadoii la anak, kira tindakan luar kawal lah ye :D
bersungguh lah berbuka pastu..belum isyak dah pengsan huhu

tak sempat nak rasa kek 29jun mama
mama potong berdua dengan ayah jer la kek 29jun tahun ni..awww
makan sorang sepotong pastu simpan peti ais :)
sahur,..Luqman bangun2 terus tanya bila nak potong kek 29jun mama, hari ni dah 30hb dahhh
hmm..kek 29jun jadi dessert sahur lah tadi
sedap lah makan kek pepagi gu plak dengan nasi goreng & ayam goreng kunyit..
masak ikut selera anak je pepagi ramadhan kali ni.
....petang ni nak masak apa ye???


amek mood keledek minggu lepas punya..time gigih mengganti hutang puasa tahun lepas,
alhamdulillah.

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook